Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 21 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Stagetrip kost 160.000 gulden

door Roy Klopper

   
 

ALMELO - De gemeente Almelo stuurt acht jonge werklozen voor een bedrag van ruim 160.000 gulden op een geheel betaalde trip van drie maanden naar Ierland. De acht uitverkorenen, tussen de 19 en 29 jaar oud, mogen in Groot-Brittannië werkervaring gaan opdoen. De gemeente verwacht dat een vreemde omgeving hen zal inspireren. Verblijf, reis en het dagelijks levensonderhoud zijn voor kosten van de gemeenschap. Van deelnemers die een huurwoning of gezin hebben, loopt de uitkering geheel door.

Een zegsman van de gemeente Almelo spreekt in het blad Binnenlands Bestuur van lieden 'die hun draai qua school en werk nog niet hebben gevonden'. "Het is goed voor hun zelfvertrouwen om een tijdje in een ander land werkervaring op te doen. We denken dat hun kans op werk daardoor toeneemt."

De werklozen krijgen in eigen land eerst een korte cursus, onder meer met Engelse les. In het Ierse stadje Limerick krijgen ze vervolgens eerst een maand lang training waarin ze leren om te gaan met veranderingen. "Daarbij moeten ze hun eigen mogelijkheden gaan verkennen." De twee resterende maanden lopen ze stages bij bedrijven die hen interesseren.

Projectleider R. Schippers zou er geen enkele moeite mee hebben als enkele deelnemers uiteindelijk besluiten in Ierland te blijven. "We stimuleren dat zelfs. Zo stromen ze immers dan ook uit de bijstand."

De gemeente weerlegt dat het wel een zeer dure manier van arbeidsbemiddeling is. "Als we een reïntegratiebedrijf inschakelen om deze mensen aan de slag te krijgen, kost dat ook tot 20.000 gulden per persoon. Daarbij betaalt De Europese Unie nu voor de helft mee aan het experiment."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 21 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.