Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 11 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Riante voorsprong San Antonio Spurs

Van onze basketbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Het moet wel heel gek lopen wil San Antonio Spurs zich niet plaatsen voor de halve finales van de NBA play-offs. De ploeg van de vermaarde 'Twin Towers' Tim Duncan en David Robinson nam gisteren een 3-0 voorsprong tegen Dallas Mavericks. In Dallas werd het 90-104 voor de Spurs. Het is in de NBA nog nooit voorgekomen dat een 3-0 achterstand werd ingelopen in een best-of-seven-serie. Philadelphia '76-ers bracht de stand tegen Toronto Raptors op 1-1 door Toronto met 97-92 voor te blijven. Allen Iversen maakte 54 punten voor Philadelphia.

Het is al vaker geconstateerd. Ten tijde van de play-offs, als het er echt om gaat, komt de ware klasse bovendrijven. Als de zogenaamde vedetten met trillende handen en knieën op het basketbalveld staan en ver verwijderd blijven van hun normale niveau, gedijen de echte supersterren.

Deze onderscheiden zich doordat zij op het moment suprême in staat zijn te putten uit nooit eerder aangeboorde reserves. Allen Iverson is zo'n ster. De kleine tovenaar van Philadelphia '76-ers vormde gisteren een nachtmerrie voor de verdediging van Toronto. Hij ontkrachtte voor de zoveelste keer het wereldwijd verbreide misverstand dat basketbal uitsluitend een sport is voor lange mannen. Als een ongrijpbare vlo danste hij langs zijn wanhopige verdedigers en tekende voor de ene spectaculaire score na de andere. Dat was hard nodig, want Toronto leek bij 21-35 op een tweede uitzege af te stevenen. Maar toen nam Iverson de wedstrijd in handen. Hij scoorde twintig van de laatste 28 punten van de 'Sixers' tot de rust, en negentien van de laatste twintig in het vierde kwart. Dat was teveel voor Toronto, dat in Vince Carter (28) en Antonio Davis (negentien punten en tien rebounds) zijn uitblinkers kende.

San Antonio gaf Dallas geen schijn van kans. Het werd geleid door Robinson en Duncan, die vrijwel identieke cijfers produceerden. Beiden hadden veertien rebounds, terwijl ze negentien om achttien punten lieten aantekenen. Veteraan Sean Elliot, die de plaats van de ernstig geblesseerde Derek Anderson innam, kwam tot 17 punten. Enige opwinding ontstond toen Juwan Howard van Dallas, op een moment dat de wedstrijd al gelopen was, door een flagrante fout bijna Malik Rose blesseerde. Howard was enkele dagen geleden na een identieke actie verantwoordelijk voor de uitschakeling van Anderson.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.