Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 11 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vuurdoop voor verjongd Oranje

Van onze volleybalmedewerker

   
 

AMSTERDAM/GRONINGEN - De verjongde nationale volleybalploeg staat vanavond, bij de start van de jaarlijkse World League, tegenover een tot de tanden toe gewapende Braziliaanse ploeg. Bernardinho, de nieuwe coach van Brazilië, is met een achttienkoppige selectie naar Groningen gekomen en heeft al zijn vedetten meegenomen. Bert Goedkoop, de nieuwe leidsman aan Nederlandse kant, moet het zien te rooien zonder Peter Blangé en Bas van de Goor. Op zijn namenlijstje staan vier spelers zonder enige internationale ervaring.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 11kb)
Bert Goedkoop (Foto: ANP)
Vanavond maakt een spelverdeler zo groen als gras zijn debuut. Opvallend genoeg is Kars van Tarel, de spelverdeler die vorig jaar al gedeeltelijk meedraaide met de nationale ploeg, buiten de selectie gelaten. De nieuwelingen Nico Freriks en Dirk-Jan van Gendt zullen tegen Brazilië de gedachten over Peter Blangé uit de Martinihal moeten verdrijven. De kans is groot dat de negentienjarige Freriks, die in het afgelopen seizoen bij Appeal/SSS in de eerste divisie speelde, in de basis begint.

"Kars van Tarel heeft geen makkelijk jaar gehad", verklaart bondscoach Goedkoop zijn beslissing. "Hij heeft weinig gespeeld en zal tijdens de trainingen nog moeten wennen. Dat realiseert hij zich ook." Volgende week, wanneer Oranje twee wedstrijden speelt in Amerika, is Van Tarel wel weer van de partij. Dan probeert Nico Freriks zich met de nationale jeugdploeg te plaatsen voor het WK. Ook Joppe Paulides, een andere jongeling in de ploeg, zal dan tijdelijk een stapje terugdoen naar Jong Oranje.

Goedkoop is niet bang dat zijn relatief onervaren team door Brazilië wordt weggeslagen. "Tenzij de servicedruk van Brazilië te hoog wordt. Dat is namelijk de grootste kwaliteit van die ploeg. Maar als we de opslag goed verwerken, gaan we beslist heel aardig spelen." De nieuwe bondscoach trainde nog nauwelijks met de complete selectie en heeft te maken met veel vermoeide spelers die net een zware clubcompetitie achter de rug hebben. "Maar vooral de jongelingen zijn erg gretig", zag Goedkoop. "We hebben nu een mooie mix waarbij de jongeren de oudere spelers fris houden."

Bij de nieuwe start in Groningen heeft Oranje over belangstelling niet te klagen. De Martinihal is vanavond nagenoeg uitverkocht. Voor de wedstrijd van zondag zijn nog wel kaarten beschikbaar.

Selectie Nederlands team:Nico Freriks, Dirk-Jan van Gendt, Richard Schuil, Martijn Dieleman, Sander Olsthoorn, Mike van de Goor, Joppe Paulides, Joost Kooistra, Guido Görtzen, Reinder Nummerdor, Robert Horstink, Allan van de Loo.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.