Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 11 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Toilettas De Boer onderzocht

Van onze Telesportredactie

   
 

GRONINGEN - De zaakwaarnemer van Frank de Boer, Rob Cohen, heeft gisteren aan een Gronings onderzoekslaboratorium de opdracht verstrekt om de inhoud van de toilettas van de aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal te onderzoeken. Deze week werd bekend dat bij een eerder uitgevoerde dopingcontrole in de urine van De Boer een te hoge concentratie nandrolon is aangetroffen: 8,6 nanogram per milliliter, waar 2 ng/ml de maximale norm is.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x356, 20kb)
Henk Kraaijenhof (Foto: ANP)
Overigens heeft Huib Plemper, bondsarts van de KNVB, naar aanleiding van de nandrolonzaak van Juventus-middenvelder Edgar Davids, contact opgenomen met Henk Kraaijenhof. De atletiektrainer, die verder geen enkele bemoeienis met het Nederlands voetbalelftal heeft, is een erkend specialist op het gebied van voeding en tevens trainer van de eerder op nandrolon betrapte sprinter Troy Douglas. Hij acht de kans uiterst klein dat onzuivere voedingssupplementen de oorzaak van de positieve resultaten zijn. Eerder uitgevoerde onderzoeken, onder andere door TNO, hebben immers niets uitgewezen.

"Uit onwetendheid en pure domheid wijzen mensen in de eerste plaats naar voedingssupplementen. Dat is echter nergens op gebaseerd. Maar zo wordt wel iedereen direct op het verkeerde been gezet, inclusief de voetballers zelf. Als men niets van een onderwerp afweet, kan men beter zwijgen", aldus Kraaijenhof, die bij de begeleiders van voetballers een stuitend gebrek aan kennis van zaken heeft geconstateerd. "Nergens kan je volgens mij met incompetentie zoveel geld verdienen als in de sportwereld."

De Amstelvener, die inmiddels ook telefoon van Edgar Davids kreeg, gelooft niet dat de voetballers het verboden spierversterkende middel hebben gebruikt ("zo stom zullen ze niet zijn"), maar acht het waarschijnlijker dat hun lichamen zelf extra nandrolon hebben aangemaakt. Kraaijenhof voorspelt dat binnen afzienbare tijd de grenswaarde van het lichaamseigen nandrolon omhoog wordt bijgesteld. Momenteel bestaat er nog veel onduidelijkheid over nandrolon en over de factoren die van invloed zijn op de aanmaak ervan. Kraaijenhof: "Bij een waarde beneden de tien nanogram is er mijn inziens geen sprake van doping."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 11 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.