Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 10 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ruim miljoen meer loon
voor top van ABN Amro

Van onze financiële redactie

   
 

AMSTERDAM - Terwijl de ABN Amro nog moet afwachten wat de winst is dit jaar en het onlangs nog aankondigde bijna 900 miljoen gulden te willen besparen, gaat de top van de bank er qua basissalaris in 2001 in elk geval flink op vooruit.

Zo krijgen de negen leden van de raad van bestuur los van hun bonus en optieplan ieder 635.000 euro (1,4 miljoen gulden). Ten opzichte van vorig jaar betekent dat een loonsverhoging van 12 procent. Topman Rijkman Groenink gaat er met een basissalaris van 889.000 euro (bijna 2 miljoen gulden) zelfs zo'n 40 procent op vooruit.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Groenink vorig jaar mei pas de hoogste baas werd bij ABN Amro. Als bestuurslid verdiende hij de eerste vier maanden van 2000 minder dan waar hij als bestuursvoorzitter de eerste vier maanden van dit jaar recht op heeft.

FNV witheet

De FNV is witheet over de riante loonsverhoging van de ABN Amro-bestuurders die volgens de vakcentrale "totaal verkeerd bezig zijn".

"Typisch een voorbeeld van hoe het niet moet", aldus de FNV. "Bovendien is het erg wrang voor de werknemers bij de bank, die reorganisatie na reorganisatie aan hun broek krijgen."

Naast bovengenoemde basissalarissen krijgt de top van ABN Amro jaarlijks een bonus én opties op aandelen. Die bonus kan maximaal 100 procent bedragen van het basissalaris, waardoor Groenink in 2001 maximaal 4 miljoen gulden kan verdienen.

Komen de resultaten van ABN Amro overeen met wat er in de top is afgesproken, dan bedraagt de bonus tussen de 60 en 75 procent van het basissalaris. Omdat ABN Amro in 2000 een recordwinst boekte van 3,1 miljard euro, verwacht de bank dat de top in 2001 aan basissalaris en bonus minder zal verdienen dan in 2000.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 10 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.