Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 8 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Frank de Boer positief
na dopingtest

door Jaap de Groot

   
 

BARCELONA - Frank de Boer is positief bevonden na een dopingcontrole die op zondag 29 april is uitgevoerd na afloop van de wedstrijd Barcelona-Celta de Vigo. Inmiddels is er door de Spaanse club om een contra-expertise gevraagd. Eerder werd op 22 april in Italië bekend gemaakt, dat in de urine van Edgar Davids sporen van het verboden middel nandrolon waren gevonden. Net als bij Edgar Davids zou het ook bij Frank de Boer om een te hoog precentage nandrolon gaan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Frank de Boer is positief bevonden na een dopingcontrole op zondag 29 april.
Nu twee spelers van het Nederlands elftal, spelend in verschillende landen, op zeer waarschijnlijk dezelfde gronden positief zijn bevonden wordt het vermoeden steeds sterker dat er tijdens de voorbereidingen van het Nederlands elftal iets mis is gegaan. Eerder suggereerde Luciano Moggi, algemeen-directeur van Juventus, dat Edgar Davids rond een interland van Oranje een behandeling had gekregen die niet door de medische staf van zijn club kon worden gecontroleerd.

Het ging hier om het oefenduel Nederland-Turkije, dat vier dagen voor Udinese-Juventus werd gespeeld. Na deze wedstrijd in de Italiaanse Serie A werd de later positief uitgevallen dopingcontrole op Edgar Davids uitgevoerd.

Ook bij FC Barcelona bestaat een sterk vermoeden, dat er een verband is tussen de positief uitgevallen test van Frank de Boer en de interland die het Nederlands elftal vier dagen voor Barcelona-Celta de Vigo speelde. Op woensdag 25 april kwam Oranje namelijk in actie tegen Cyprus.

In dat geval zou de schuldvraag rond Edgar Davids aanzienlijk genuanceerd kunnen worden, omdat dan de kans bestaat dat sommige internationals buiten hun medeweten om iets gegeten of ingenomen hebben dat de aanmaak van nandrolon gestimuleerd heeft. Zo ja, dan heeft de KNVB weer het nodige uit te leggen.

Alle betrokken partijen waren van plan een radio-stilte in te lassen tot de uitslag van de contra-expertise bekend zou zijn.

• Frank de Boer en Edgar Davids zijn beiden, kort na een wedstrijd voor het Nederlands elftal, positief bevonden op het gebruik van Nandrolon.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 8 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.