Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 8 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Moeizame onderhandelingen
voor Kluivert en Reiziger

   
 

BARCELONA - Patrick Kluivert en Michael Reiziger kunnen bij FC Barcelona voor respectievelijk vier en drie jaar bijtekenen. De onderhandelingen tussen de Catalaanse club en de internationals verlopen zeer stroef. Reiziger wees het eerste aanbod resoluut af, terwijl Kluivert met andere clubs gaat praten als hij niet tot een akkoord komt met Barça. Contacten met Real Madrid ontkent hij echter in alle toonaarden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Patrick Kluivert. (Foto: AP)
"Het ligt aan Barcelona of ze blijven", zegt Sigi Lens, zaakwaarnemer van beide spelers. "Iedereen binnen de club wil met hen verder. Laat dat dan maar eens blijken, denk ik. Er zijn drie opties: of ze tekenen bij, of Barcelona verkoopt ze, of ze spelen nog een seizoen en vertrekken daarna transfervrij. Ik kan niet zeggen hoe groot de kans is dat ze bijtekenen."

Met Kluivert, die sinds 1998 voor de Catalaanse club uitkomt, is Barcelona al langer in gesprek. Hij is bezig aan een sterk seizoen en scoorde al negentien keer in de Primera Division. Voor de Amsterdammer is veel belangstelling. Ook Real Madrid ziet hem wel zitten.

Kluivert en Lens ontkennen eventuele contacten met Real. Lens: "Barcelona vroeg mij of Patrick een voorcontract had getekend, maar dat is onzin. Er is helemaal niets. Die verhalen ontstonden na de transfer van Figo van Barcelona naar Real. Gaat echter helemaal nergens over."

Kluivert zelf: "Barcelona komt eerst. Ik heb geen overeenkomst met een andere club. Zo'n type ben ik niet. Ik respecteer mijn club en mijn contract. Pas als we er niet uitkomen, praat ik met andere clubs. De bedoeling is om er eerst met Barcelona uit te komen."

Dat geldt ook voor Reiziger, al bijna vier jaar actief bij Barça. Het eerste aanbod van de club, wees hij echter resoluut van de hand. "Er zat een groot gat tussen het bod van de club en wat Michael wil", aldus Lens, die een eventuele overgang van Reiziger naar een Engelse club weerlegt.

"Dat verhaal ontstond, nadat Barcelona voor het eerst met een aanbieding kwam. Michael wil inderdaad ooit nog wel in Engeland voetballen, maar als er een goed voorstel komt, blijft hij bij Barcelona. De bal ligt bij de club. Michael kan op drie posities in de verdediging spelen. Zo'n voetballer is heel moeilijk te vinden. Als ze hem graag willen houden, moeten ze dat laten blijken."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 8 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.