Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 8 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow even boven de 11.000
   
 

NEW YORK - Heel even ging de Dow gisteren bij het begin door de 11.000-grens maar meteen daarna draaide het tij. De handel was niet geanimeerd en de omzet lag dit keer onder het miljard stuks, ook al omdat Londen gesloten was wegens Bank Holiday. De Dow sloot dan ook met een verliesje van 16,07 punten op 10.935,17 en de Nasdaq deed ongeveer hetzelfde met een verliesje van 18,16 punten op 2173,37.

Handelaren denken dat er tussen nu en 15 mei, als de Fed weer bijeenkomt, niet veel zal gebeuren. De ene belegger vreest recessie, de ander is optimistisch over komende renteverlagingen. Bovendien komt internetloodgieter Cisco vandaag met de cijfers maar na enkele winstwaarschuwingen heeft men daar weinig vertrouwen in.

Rumoer was er aan het oliefront. Williams Company of Tulsa heeft gasproducent Barrett Resources weggekaapt voor de neus van Shell. Williams biedt $2,5 miljard en Shell wilde niet verder gaan dan $2 miljard. De koers van Williams daalde daarop $2,39 naar $39,28. Barrett daarentegen liep $2,85 op naar $70,15.

Maar ook vond een andere opvallende transactie plaats. Valero Energy koopt namelijk rivaal Ultramar Diamond Shamrock uit Texas voor ruim $4 miljard in contanten en aandelen. Daarmee wordt Valero de op een na grootste raffineerder van petroleumproducten in de VS. Valero daalde $2,77. Ultramar liep flink op namelijk $7,79 naar $50,50 bij een omzet van 7 miljoen stuks.

De banken lagen zwak. De voornaamste oorzaak was een rapport van effectenhuis Prudential, waarin het advies voor JP Morgan Chase verlaagd werd van 'houden' naar 'verkopen'. JP Morgan leverde daarop meteen $1,40 in op $49,20. Maar ook American Express moest terug, namelijk $0,62 naar $43,23.

Lucent Technologies werd 69 dollarcent minder waard op $10,46. De financieel directeur stapt al na een jaar op. Dat was een domper voor de technologiewaarden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 8 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.