Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 7 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Verschillende mensen 'zo maar' afgetuigd

Van onze correspondent

   
 

ZANDVOORT - In de politieregio Kennemerland is het in het afgelopen weekeinde op meerdere plaatsen mensen mishandeld. In veel gevallen is de aanleiding nog volkomen onduidelijk.

De politie maakte gisteren de balans van het weekeinde op en kwam tot een flinke lijst met incidenten waarbij geweld werd gebruikt. Zo werd in een vakantiebungalow in Zandvoort een 22-jarige inwoner van de badplaats door zes jongemannen uit Den Haag geschopt en geslagen.

Hij liep daardoor een gebroken neus en meerdere kneuzingen op. Jaloezie was vermoedelijk de aanleiding voor de aframmeling. De 22-jarige had met een meisje staan praten en een van de Hagenaars was hem daarvoor aangevlogen. De vijf anderen hadden vervolgens ook maar meegedaan. Alle verdachten werden door de politie gearresteerd.

Een 20 jaar oude man uit Velsen-Noord raakte zwaargewond toen hij zondagochtend zonder duidelijke aanleiding op straat werd vastgegrepen en met een mes in zijn buik werd gestoken. Het slachtoffer moest een spoedoperatie ondergaan. De dader is nog voortvluchtig.

Een 34-jarige man uit IJmuiden werd door een nog onbekende man en vrouw met een hondenriem afgetuigd, omdat hij de hond van zijn belagers onheus zou hebben bejegend.

Een parkeerruzie in Haarlem leidde tot een vechtpartij tussen een 24-jarige Amsterdammer en een inwoner van Overveen (27). De laatste bleek niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis en bovendien nog 3000 gulden aan boetes te hebben openstaan. Hij ging direct terug naar de cel.

Een achttienjarige Haarlemmer werd door twee leeftijdsgenoten zwaar mishandeld in het Kenaupark in zijn woonplaats. De knaap werd met ernstig letsel in zijn gezicht opgenomen in het ziekenhuis.

Een derde mishandeling in Haarlem deed zich voor op het Raamvest, waar een Haarlemmer van 23 jaar oud om onduidelijke reden ruzie kreeg met een 28-jarige Zaandammer, een vrouw uit Krommenie (27) en een 30-jarige man uit Wormerveer. Het slachtoffer werd meermalen in zijn gezicht geslagen en overgebracht naar een ziekenhuis. De daders werden aangehouden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 7 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.