Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Jan Wouters assistent bij Glasgow Rangers
   
 

AMSTERDAM - Jan Wouters treedt per 1 juli in dienst bij de Schotse club Glasgow Rangers. Wouters (40) wordt assistent-trainer onder Dick Advocaat. Hij tekende een contract voor één jaar.

Wouters werd in maart 2000 direct na het eeuwfeest van Ajax ontslagen als hoofdtrainer. De afgelopen maanden was de ex-international werkzaam voor het sportmanagementbureau Sport-Promotion van Rob Jansen. Toen Rangers bij hem informeerde, besloot Wouters toe te happen.

,,Ik ben een tijdje geleden zelf benaderd door Dick Advocaat'', vertelde Wouters, oud-speler van Utrecht, Ajax, Bayern München en PSV. ,,Mijn reactie was direct positief. Ik ben na mijn vertrek bij Ajax door verschillende clubs benaderd om weer te gaan trainen. Maar om uiteenlopende redenen voelde ik daar toch weinig voor op dat moment.''

Voor Glasgow Rangers maakte Wouters een uitzondering. ,,Een schitterende club met een enorme steun van de fans en een beleving die je maar weinig elders aantreft. Ik vind het een eer daar te kunnen werken. Zeker naast een vakman als Advocaat.'' Naast de hoofdtrainer treft hij bij de Schotse grootmacht de Nederlandse spelers Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Michael Mols, Bert Konterman, Fernando Ricksen en Arthur Numan.

Wouters mocht bij Sport-Promotion vertrekken zodra hij bij een goede club aan de slag kon. Het werk als scout en spelersmakelaar beviel hem goed. ,,Ik vond het een zeer leerzame periode. Als ik ooit stop als trainer heb ik de aanbieding om weer terug te keren. Ik zal daar geen moment over twijfelen'', aldus Wouters.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.