Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  PSV trekt aan supertalent Arjen Robben
   
 

AMSTERDAM - PSV heeft zich bij FC Groningen gemeld voor Arjen Robben. De Eindhovenaren willen de zeventienjarige linksbuiten het liefst onmiddellijk overnemen maar nog wel minimaal een seizoen bij zijn huidige club laten voetballen. "Dat lijkt ons beter voor zijn ontwikkeling," aldus voorzitter Harry van Raaij van PSV.

Robben, die tot de zomer van 2006 bij FC Groningen onder contract staat, geldt als een van de grootste talenten in het betaalde voetbal. De linksbuiten debuteerde in de eerste helft van het seizoen op zestienjarige leeftijd in de basiself van FC Groningen. Na de winterstop hoort hij bij de vaste keus van trainer Jan van Dijk. "We zien hem als een grote belofte," aldus voorzitter Van Raaij. "We hebben begrepen dat er ook vanuit het buitenland al veel interesse voor Robben is. Daarom hebben we ons bij FC Groningen gemeld."

De bedoeling is dat beide clubs volgende week met elkaar om de tafel gaan zitten. "En dan horen we het wel," aldus directeur Hans Nijland van FC Groningen. "We willen absoluut niet van Robben af. Hij is een speler voor wie mensen naar het stadion komen. Aan de andere kant moet je ook zo nuchter zijn om te beseffen dat een voetballer van het kaliber Robben niet zijn hele leven bij FC Groningen blijft. PSV is overigens niet de enige club die zich voor Robben heeft gemeld. We hebben contact met meerdere verenigingen uit binnen- en buitenland."

Voorzitter Van Raaij gaf eerder al aan dat de technische staf van zijn club een groot deel van het transferbedrag van Ruud van Nistelrooy mag gebruiken voor aankopen. "En dan kijken we zeker ook naar versterkingen op de langere termijn," aldus de preses. Het is logisch dat PSV zich orienteert op de positie van linksbuiten. De Eindhovenaren begonnen dit seizoen met Bouma op de linkerflank. De Helmonder wordt echter getransformeerd tot linksback. Daarna speelden PSV min of meer gedwongen met Kolkka, Gakhokidze, Ramzi en Kezman als linksbuiten.

• Drie in de Nederlandse competitie uitkomende voetballers zijn opgenomen in de nationale selectie van Marokko. Het gaat om El Brazi (FC Twente), El Hadrioui (AZ) en Ramzi (PSV). Marokko speelt binnenkort de kwalificatiewedstrijd voor het WK tegen Algerije. In de groep van 20 komen 15 spelers uit in buitenlandse competities.

• Martijn van Galen speelt volgend seizoen bij KV Mechelen. De transfervrije aanvaller van RBC bereikte overeenstemming over een contract voor twee seizoenen. Mechelen, onder leiding van de Nederlanders De Mos (technisch adviseur) en Hulshoff (trainer), verkeert in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal in degradatiegevaar.

• Mario Verlijsdonk is vanaf komend seizoen hoofdtrainer van Helmond Sport. De oud-speler van Eindhoven en FC VVV is de opvolger van Louis Coolen, die assistent-trainer bij Roda JC wordt. Verlijsdonk was vier seizoenen actief als assistent-trainer bij Helmond Sport. Daarbij was de 42-jarige oefenmeester hoofd opleidingen. Een kandidaat om die taken over te nemen wordt nog gezocht. Verlijsdonk tekende een contract voor drie jaar.

• Voetbalclub MVV heeft het contract met middenvelder Davey Heymans (22) met twee jaar verlengd. De Belg doorliep de jeugdopleiding van de eerstedivisionist en is deze competitie uitgegroeid tot een volwaardige basisspeler. Heymans kwam in het seizoen 1998/1999 over van RC Genk.

• De Italiaanse voetbalclub Lazio mag voor straf één thuiswedstrijd niet in het eigen stadion spelen. De voetbalbond heeft de sanctie opgelegd wegens racistische uitingen van het Lazio-publiek zondag tijdens de derby tegen AS Roma.

Lazio kreeg ook een boete van 60.000 gulden. De aanhang van de Romeinen riep racistische leuzen naar de donkere Braziliaanse spelers Cafu en Aldair en de Fransman Jonathan Zebina. De fans hingen ook een kwetsend spandoek op. Lazio is al vaker bestraft voor xenofoob gedrag van de supporters. De ploeg zou zaterdag in Rome spelen tegen Bari. Het is nog niet bekend waar de wedstrijd nu zal plaatsvinden.

• De Argentijnse middenvelder Juan Veron van het Italiaanse Lazio is gisteren met voorzitter Sergio Cragnotti van zijn club verhoord door een rechtbank in Rome. De twee moesten zich melden in het kader van een onderzoek naar valse paspoorten in het Italiaanse voetbal. De papieren van de 26-jarige Veron bleken niet helemaal te kloppen. De Zuid-Amerikaan speelt al sinds 1997 in Italië, voor Sampdoria, Parma en Lazio. Onderzoeksrechters nemen ook andere clubs als Udinese, AC Milan, Inter, AS Roma, Bari en Napoli onder de loep. Veel Zuid-Amerikaanse voetballers blijken met valse papieren de Italiaanse nationaliteit te hebben verworven om als EU-ingezetene te kunnen spelen. Clubs mogen maar drie voetballers van buiten de EU opstellen.

• Een rechtbank in België heeft een aanhanger van FC Antwerp veroordeeld tot één jaar cel. Ook mag hij tot eind 2003 het stadion van zijn club niet in. De man werd schuldig bevonden aan gewelddadig gedrag rondom de wedstrijd tegen Turnhout in mei 1999. Hij moet tevens een boete betalen van 1000 gulden. De veroordeelde supporter van FC Antwerp werd twee jaar geleden met negen anderen opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld. Vier van hen kregen lichtere straffen van de rechtbank.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.