Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ook Bucks in kwartfinale

Van onze basketbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Na San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers en Charlotte Hornets is Milwaukee Bucks de vierde NBA-club die zich heeft geplaatst voor de kwartfinales van de play-offs.

Milwaukee elimineerde Orlando Magic gisteren met 3-1 door in Orlando met 104-112 te winnen. Het is voor het eerst sinds 1989 dat de Bucks een play-off-serie winnend beëindigt.

Orlando startte voortreffelijk. Het verzilverde 12 van zijn eerste 18 schoten en leek bij 40-24 op de zege af te stevenen. "We speelden een waanzinnig hoog tempo", aldus coach Doc Rivers. "Dat viel eigenlijk niet vol te houden, daarom hield ik mijn hart vast voor de rest van het duel." De angst van Rivers bleek gegrond. Milwaukee richtte zich weer op en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd.

Aanvankelijk door Ray Allen en later door Sam Cassell, die 26 en 25 punten lieten aantekenen, scoorde het maar liefst 75 punten in het tweede en derde kwart. De aldus verkregen voorsprong kwam niet meer in gevaar. Tracy McGrady noteerde 26 punten voor Orlando. Hij vestigde tevens een play-off-record wat betreft het aantal afgevuurde schoten (31 per wedstrijd). Eerstejaars guard Mike Miller had 22 punten.

Utah Jazz kreeg een gevoelig pak slaag van het jonge Dallas Mavericks. Door een 107-77 thuiszege bracht Dallas de stand in de best-of-5-serie op 2-2. Het beslissende duel wordt donderdag in Salt Lake City gespeeld. Dallas dreef zoals gebruikelijk op zijn drie jonge sterren. De Duitser Dirk Nowitzki gaat met de week beter spelen. Hij werd met 33 punten wedstrijdtopscorer. De Canadese spelverdeler Steve Nash had er 27, Michael Finley kwam tot 20 punten en 13 rebounds.

"Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen", verzachtte coach Don Nelson de pijn van Utah enigszins. "Een van die dagen waarop je niet kunt missen."

De eigenaar van zijn club Marc Cuban had ditmaal geen reden tot klagen, iets dat hij eerder herhaaldelijk had gedaan. Dat gebeurde op een dusdanig provocatieve manier dat Cuban dit seizoen de NBA het ongelofelijke bedrag van 1,2 miljoen gulden heeft betaald aan boetes.

Het rommelt bij Toronto Raptors. De ploeg van Vince Carter, volgens velen de opvolger van Michael Jordan, staat tegen New York Knicks met 2-1 achter. Carter slaagt er voor het tweede achtereenvolgende seizoen niet in om zijn stempel te drukken in de eerste ronde van de play-offs. Deze probeert zijn falen publiekelijk te verdoezelen door te benadrukken dat basketbal een teamsport is. Ploeggenoot Charles Oakley neemt hier geen genoegen mee. Hij veroorzaakte gisteren opschudding door de volgende woorden: "Alle aanvallen beginnen bij Vince, hij verdient het meest van iedereen, vrijwel alle interviews gaan met of over hem en hij sleept bijna alle reclamecontracten binnen. Het wordt tijd dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt."

Het basketbalteam van bekerwinnaar Image Center Virtus heeft zich teruggetrokken uit de eredivisie. De club uit Werkendam zorgde de afgelopen twee jaar voor ongedachte successen met een zeer klein budget. Vorig jaar reikte het tot en met de finale van de play-offs, tegen de latere kampioen Ricoh Astronauts. Dit jaar werd zelfs de beker gewonnen, met coach Anton van Helfteren (hij gaat vrijwel zeker naar Canoe Jeans EBBC), de Amerikaan Jeremy Veal en de internationals Angelo Flanders en Daniël Jones. Desondanks werd er een dusdanige schuld opgebouwd dat het bestuur gisteren het faillissement heeft aangevraagd van de Stichting Topbasketbal Werkendam. Het is niet bekend of, en door welke club, de plaats van Virtus wordt ingenomen. De clubs uit de promotiedivisie staan daartoe bepaald niet te dringen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.