Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Utrecht op weg naar Europa Cup-voetbal

door Albert van Keimpema

   
 

HEERENVEEN - FC Utrecht heeft weer een stapje dichter richting Europees voetbal gezet. De formatie van Frans Adelaar won verrassend met 1-2 in het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen, dat door de nederlaag is uitgeschakeld voor UEFA-Cupvoetbal. Utrecht gaat een spannend competitieslot tegemoet, terwijl Heerenveen zich kan richten op het troosttoernooi dat Intertoto heet.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Talan in de lucht.
Heerenveen kon geen vuist maken tegen Utrecht, dat een hechte ploeg heeft. De Friezen misten de geschorste Arek Radomski op wiens controlerende positie nu Johan Hansma speelde. Maar de aanvoerder van de thuisclub betrekt zich minder in het spel dan de Pool. Bovendien moest de opbouw van achter uit worden verzorgd door Tieme Klompe en Arjan Ebbinge en dat is niet de sterkste kant van dit duo.

Utrecht trok de wedstrijd van het begin af aan naar zich toe en was vooral over de linkerflank gevaarlijk via Dave van de Bergh en Tom van Mol. Laatstgenoemde stond ook aan de basis van de openingstreffer. Uit zijn voorzet kopte Igor Gluscevic zijn 16e seizoensdoelpunt achter Hans Vonk.

De thuisclub kon dan ook niets inbrengen tegen het fysiek sterke Utrecht, dat geen zwakke plekken kent. Juist op het moment dat het eerder 0-2 leek te worden, sloeg Heerenveen toch toe. Mika Nurmela ging een een-twee met Marcus Allbäck aan en kreeg de bal door een fraai hakje van de Zweed terug. Oog in oog met Harald Wapenaar faalde de Fin niet: 1-1.

Dit onverwachte doelpunt gaf de Friezen enig moraal. Pal voor rust had Allbäck de 2-1 op zijn schoen toen hij een te korte terugspeelbal van Jean-Paul de Jong oppikte. Wapenaar voegde de daad bij het woord: hij keept geen slechte wedstrijden meer.

Een defensief onoplettend moment leidde direct in de tweede helft tot de voorsprong van de gasten. Tanghe blokte Klompe en stevende af op Vonk, die hij handig omspeelde en uit een niet eens zo makkelijke hoek bleef hij koel.

Geen moment kreeg Heerenveen macht over het duel. Ook niet toen Foppe de Haan Ebbinge wisselde voor spits Romano Denneboom en zijn team één op één ging spelen. Adelaar had het antwoord al klaar. Hij verving Gluscevic door Mitchell van der Gaag. Eenvoudig speelde Utrecht het duel vervolgens uit, waardoor aan de ongeslagen status van Heerenveen na de winterstop een einde kwam.

Adelaar wist hoe hij de strijd moest aangaan: "Je moet Heerenveen niet laten voetballen, want dan zijn ze tot mooie dingen in staat. We hebben dik verdiend gewonnen."

SC Heerenveen-FC Utrecht 1-2 (1-1).14. Gluscevic 0-1, 23. Nurmela 1-1, 48. Tanghe 1-2. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 14.400. Gele kaart: Venema (Heerenveen).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.