Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Rogge waarschuwt Athene voor vertraging
   
 

ATHENE - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) blijft de Griekse organisatie van de Olympische Spelen van 2004 achter de vodden zitten. Kandidaat-voorzitter Jacques Rogge toonde zich na een nieuwe inspectie in Athene tevreden over de vooruitgang van de voorbereidingen op het sportfestijn. De Belg waarschuwde de Grieken echter dat ze zich geen vertraging kunnen permitteren.

Een jaar geleden deelde scheidend voorzitter Juan Antonio Samaranch namens het IOC een gele kaart uit aan Athene. De stad maakte een puinhoop van de voorbereiding op de Spelen. Sindsdien is er veel verbeterd. "Maar tijd is de beslissende factor in Athene," zei Rogge, nu vice-voorzitter van het IOC. "We hebben enorme vooruitgang geconstateerd, maar ze kunnen zich niet veroorloven de teugels te laten vieren of enige vertraging te hebben. We moeten net als een coach naar zijn atleet 'houdt tempo' blijven roepen."

Athene beschikte al over een mooi olympisch hoofdstadion en een zwemtheater. Bij de bouw van andere stadions, infrastructuur en hotels dreigde bureaucratie het tempo te vertragen. Er bestaan ook twijfels over de veiligheid in de stad.

Rogge, net als in Sydney coördinator van de organisatie van de Spelen, vindt dat het organiserend comité Athoc onder leiding van Gianna Angelopoulos veel vooruitgang heeft geboekt. "Maar de Grieken moeten 100 procent bereid blijven om te presteren en deadlines te halen. Er is geen reden om op de lauweren te rusten."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.