Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Miracle Planet blijkt sof

door JAN COLIJN

   
 

ENSCHEDE - Het prestigieuze uitgaanscomplex Miracle Planet Boulevard in Enschede, met als voornaamste geldschieter de bekende bouwondernemer en investeringstycoon Dik Wessels uit het Twentse Rijssen, verkeert al enkele maanden na de opening in grote financiële nood.

Met uitzondering van de mega-bioscoop en de duiktoren, die wordt gebruikt om diepzeeduiken te oefenen, zijn alle attracties met onmiddellijke ingang gesloten. De circa 60 medewerkers, vooral uitzendkrachten, zijn naar huis gestuurd. Dik Wessels vergaarde landelijke bekendheid toen hij bij de beursgang van World Online in één klap honderden miljoenen guldens verdiende. Recent kwam hij andermaal in het nieuws vanwege een lening aan de noodlijdende voetbalclub Vitesse.

Toen nog voor de opening in november vorig jaar van het circa ƒ80 miljoen kostende complex, pal naast het Arke Stadion, reeds problemen opdoemden voor een tiental investeerders, besloot Wessels bij te springen. De exploitatieverliezen zijn inmiddels dusdanig opgelopen dat in totaal al zo'n ƒ20 miljoen vergeefs in Miracle Planet is gepompt. "Dat is inderdaad weggegooid geld", erkent woordvoerder M. Cuppen van Reggeborgh Beheer, de investeringsmaatschappij van Wessels. "We zijn tot de conclusie gekomen dat het complex in z'n huidige vorm geen bestaansrecht heeft."

Volgens de zegsman blijft het gissen naar de tegenvallende bezoekersaantallen: "Een van de problemen is in ieder geval dat er attracties zijn ontwikkeld die nog nergens op de wereld bestaan. Daardoor heb je dus geen enkel referentiekader."

Onduidelijk is wat er nu met het complex gaat gebeuren. De investeerders, die op korte termijn in spoedberaad bijeen komen, hebben het laatste woord wat er met de hallen en inventaris gaat gebeuren. Reggeborgh Beheer heeft gisteren bekendgemaakt zich volledig terug te willen trekken uit het project.

Het nieuws over de sluiting kwam als een donderslag bij heldere hemel. Een aantal bezoekers kwam zodoende voor de dichte deur te staan.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.