Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow lager, tech hoger

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - De beurzen in de Verenigde Staten lieten gisteren een verdeeld beeld zien. Waar de Dow Jones, graadmeter voor 30 Amerikaanse beursgiganten, iets terug moest, boekte de technologiezware Nasdaq winst. De Dow Jones sloot de dag 0,2% lager op 10.876,68. De Nasdaq Composite steeg daarentegen 2,4% naar 2220,55 punten. "Het geld vloeit duidelijk richting technologie", stelde een analist gisteren.

Technologieaandelen profiteerden gisteren van een positief rapport van zakenbank Morgan Stanley over de netwerk-branche. De markt zou zich langzamerhand aan het stabiliseren zijn. Een van de grootste bedrijven in computernetwerken, Cisco Systems, wist daardoor flink te winnen. De koers steeg met $2,20 naar $20.

Ook andere technologiebedrijven mochten zich in het kielzog van Cisco in de warme belangstelling van beleggers verheugen. Juniper Networks dikte $1,86 aan op $65,11. Sun Microsystems steeg bijna anderhalve dollar naar $20,44.

Chipmakers putten moed uit de geruststellende woorden van AMD, een concurrent van Intel (bijna 2,5% hoger), dat de markt de bodem wel heeft gezien. Het was ook een goede dag voor internetfondsen. Yahoo! klom 61 dollarcent naar $22,99. Daarmee is het geplaagde fonds weer ruim in koers verdubbeld vanaf zijn laagtepunt. Priceline steeg 37 dollarcent op $6,96.

Bij de Dow-fondsen ging IBM, tegen de tech-markt in, onderuit en wel met $3,11 naar $115,40. Ook Exxon Mobile verloor fors: $2,30 bij een slotkoers van $86,50. De verklaring hiervoor was een rapport over olievoorraden in Noord-Amerika. Die bleken groter dan verwacht. De olie-index verloor daarop 4%. "Voor een daling was echter ook alle ruimte, gezien de eerdere stijgingen van deze index", aldus een handelaar gisteren.

De Fed kwam gisteren met nieuws van tekenen die wezen op een verdere afvlakking van de economische groei. Veel effect sorteerde dit niet op de beurzen. Beleggers rekenen meer en meer op een verdere renteverlaging (dat zou de vijfde dit jaar zijn) wanneer de Fed op 15 mei weer vergaderd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.