Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 3 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nieuwe veerboot spil omvangrijke sigarettensmokkel

door Fred Pruim

   
 

ROTTERDAM/HULL - 's Werelds grootste veerboot 'Pride of Rotterdam', die vlak voor het weekeinde nog werd gedoopt door koningin Beatrix, blijkt op haar eerste officiële vaart te zijn gebruikt voor een omvangrijke sigarettensmokkel. Tijdens deze zogeheten 'maidentrip' van thuishaven Rotterdam naar het Britse Hull waren voor het merendeel gasten van de rederij P&O North Sea Ferries aan boord.

Engelse douaniers ontdekten echter tijdens een routinecontrole in Hull ruim twee miljoen illegale sigaretten in de laadruimte van een Hongaarse vrachtwagen.

P&O North Sea Ferries is door de sigarettensmokkel in ernstige verlegenheid gebracht, juist nu het ging om de allereerste officiële vaart naar Engeland. De Nederlandse woordvoerder van P&O noemt de sigarettensmokkel "bijzonder vervelend. Dit is buiten het gezichtsveld van de rederij gebeurd. Op zich zijn wij niet verantwoordelijk voor de lading in de vrachtwagens die wij verschepen, maar leuk is dit natuurlijk niet. Onze genodigden hebben er in ieder geval gelukkig niets van gemerkt."

De chauffeur van de Hongaarse vrachtwagen is na de ontdekking van de smokkelwaar uitgebreid door de Britse douane aan de tand gevoeld. Het is onduidelijk wat de man precies met de smokkel te maken had. De sigaretten waren verstopt tussen een lading plastic.

De nagelnieuwe Pride of Rotterdam was voor deze eerste reis vrijwel volledig volgeboekt met vracht. Normaal kunnen er bijna 1400 passagiers mee, maar voor deze speciale gelegenheid waren dat er slechts 400, de meesten op uitnodiging van de rederij.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 3 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.