Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 20 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van Nistelrooy weer bij Oranje
   
 

ZEIST - Na ruim een jaar keert Ruud van Nistelrooy terug in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK-kwalificatieduel met Cyprus. Volgens bondscoach Louis van Gaal is het voor de aanvaller een stimulans dat hij zijn rentree maakt in de selectie van Oranje.

De vraag is natuurlijk of hij zijn topniveau al weer heeft. Van Gaal moest het antwoord schuldig blijven. "De twijfels over zijn fitheid heb ik ook, maar het is een stimulans voor Ruud dat hij er weer bij zit. En de wedstrijd is in het PSV-stadion, dat kan hetzelfde psychologische voordeel hebben als de selectie van Van Hooijdonk voor de wedstrijd tegen Portugal."

Naast Van Nistelrooij zijn ook Melchiot (Chelsea) en Seedorf (Internazionale) terug in Oranje. Edgar Davids is net als Michael Reiziger en Jaap Stam geschorst, terwijl Paul Bosvelt last heeft van een voetblessure. Voor hem in de plaats is Seedorf er bijgehaald. Hij was voor de interlands tegen Andorra en Portugal nog gepasseerd.

Van Gaal selecteerde 20 spelers, van wie er twee op de tribune moeten plaatsnemen. De wedstrijd in Eindhoven is overigens uitverkocht met 30.000 toeschouwers.

De selectie:Edwin van der Sar (Juventus), Sander Westerveld (Liverpool), Mario Melchiot (Chelsea), Frank de Boer (Barcelona), Kevin Hofland (PSV), Wilfred Bouma (PSV), Phillip Cocu (Barcelona), Mark van Bommel (PSV), Patrick Paauwe (Feyenoord), Clarence Seedorf (Inter), Arnold Bruggink (PSV), Roy Makaay (Deportivo La Coruna), Patrick Kluivert (Barcelona), Jerrel Hasselbaink (Chelsea), Ruud van Nistelrooy (PSV), Pierre van Hooijdonk (Benfica), Marc Overmars (Barcelona), Boudewijn Zenden (Barcelona), Victor Sikora (Vitesse), Jan Vennegoor of Hesselink (FC Twente).

Selectie Jong Oranje:doel: Ten Rouwelaar(Emmen) en De Vries (Telstar), verdediging: Schuurman (Go Ahead Eagles), Lamey (RKC), Knol (Vitesse), Touzani (FC Utrecht), Wisgerhof (NEC) en Zonneveld (NEC),middenveld: Van Dinteren (RKC), Broerse (FC Groningen), Bosschaart (FC Utrecht) en Kromkamp (AZ), aanval: Van der Meyde (Ajax), Van der Gun (Ajax), Redan (RKC), Ax (NEC), Kuyt (FC Utrecht) en Berger (FC Utrecht).




 


vr 20 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.