Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 20 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Alaves schiet Kaiserslautern weer aan flarden
   
 

KAISERSLAUTERN - FC Kaiserslautern heeft de halve finale in het toernooi om de UEFA-beker geen onverwachte wending kunnen geven. Met de 5-1 overwinning van twee weken eerder op zak bleef Alaves ook op de Betzenberg moeiteloos overeind. Sterker nog, de Duitsers kregen opnieuw een afstraffing, 4-1.

Spanje schreef daarmee een nieuw succes bij in het internationale voetbal van dit seizoen. Een finaleplaats voor de relatief onbekende club, waar eerder in de week al 'grootheden' als Real Madrid en Valencia de halve eindstrijd van de Champions League bereikten.

De Duitsers kunnen zich concentreren op de nationale competitie. Teamchef Brehme kon ondanks de nederlaag terugkijken op een geslaagd internationaal seizoen. Eerder schakelde de club uit de relatief kleine stad onder meer Glasgow Rangers en PSV uit.

Kaiserslautern, zonder de geschorste aanvoerder Basler, mocht slechts heel even hopen op een wonder. Al na zeven minuten zette de van een blessure herstelde Djorkaeff de Duitsers op voorsprong. Na de treffer van de Franse wereldkampioen stokte de inhaalrace.

Alaves kreeg steeds meer vat op de va-banque gestartte tegenstander. Het leidde al na 23 minuten tot de gelijkmaker. Alonso maakte de 1-1, die de tweestrijd feitelijk in Spaans voordeel besliste.

Alaves speelde zonder Jordi Cruijff, in de eerste ontmoeting nog een van de uitblinkers. In de aanval kreeg Magno de voorkeur. De Braziliaan, oud-speler van FC Groningen, zou balvaster zijn. Coach Esnal miste ook de geschorste Contra en de geblesseerde international Moreno.

Na de hervatting zette Vucko Alaves op voorsprong. Hij deed dat kort nadat hij was ingevallen voor Alonso. De Spanjaarden hielden het duel daarna onder controle en kregen meerdere mogelijkheden de marge nog groter te maken. Vucko en Bermudez benutten er daarvan twee, 4-1.

Halve finale, tweede wedstrijd 1. FC Kaiserslautern (Dui) - Alaves (Spa) 1-4 (1-1).7. Djorkaeff 1-0, 23. Alonso 1-1, 64. Vucko 1-2, 86. Vucko 1-3, 88. Bermudez 1-4. Scheidsrechter: Dallas (Sch). Toeschouwers: 31.000. Gele kaart: Georg Koch, Pettersson (Kaiserslautern), Begona (Alaves).




 


vr 20 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.