Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 20 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Optimisme in New York
   
 

NEW YORK - Handelaren op Wall Street hadden gisteren geen tijd om op adem te komen na het koopgeweld van woensdag. Beleggers dachten namelijk geen moment aan het nemen van winst. In de verwachting dat de Amerikaanse economie in de tweede helft van het jaar weer gaat aantrekken, kochten ze zelfs flink bij.

Onder aanvoering van de technologiefondsen gingen de beurzen in New York dan ook wederom flink omhoog. De Nasdaq boekte een winst van 4,9% op 2181,97 punten. De Dow Jones sloot 0,7% hoger op 10.693,58 punten.

Ondanks dat het optimisme deze week op Wall Street is teruggekeerd na de vierde renteverlaging van dit jaar, zijn er ook kritische geluiden te horen. "De handel op de beurs is de afgelopen twee weken wat aangetrokken. Maar er zullen het komende zes maanden nog veel bedrijven met teleurstellende resultaten komen. Voorlopig zullen de koersen dus onder druk blijven staan", aldus een handelaar.

Op de beurzen in New York was gisteren echter voor de tweede achtereenvolgende dag sprake van een jubelstemming. Vooral de technologiefondsen lagen er goed bij.

Beleggers wisten de woensdag gepubliceerde resultaten van IBM wel te waarderen. De computerfabrikant boekte in de eerste drie maanden van dit jaar 15% meer winst. Het fonds werd beloond met een stijging van 7,5% op $114,47.

Ook branchegenoot Apple won gisteren 12,9% op $25,72. Het concern van topman Steve Jobs sprak positieve verwachtingen uit voor het tweede kwartaal.

Oracle profiteerde van een upgrade van Morgan Stanley Dean Witter. De zakenbank verhoogde het advies van 'neutraal' naar 'outperform'. De beurskoers van de softwaregigant steeg 13,3% op $20,31.

Xerox sloot eveneens flink hoger door een lager dan verwacht verlies in het eerste kwartaal. De fabrikant van kopieermachines eindigde maar liefst 39,1% in de plus op $8,90.

BellSouth daarentegen moest terrein prijsgeven. De partner van KPN boekte in het eerste kwartaal een winst per aandeel van $0,52. Dat lag iets onder de verwachting van analisten. BellSouth verloor 1,7% op $41,88.




 


vr 20 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.