Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 20 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Tot levenslang voor viervoudige moord in seksclub Esther

Van een onzer verslaggevers

   
 

HAARLEM - De Haarlemse rechtbank heeft de 36-jarige Martin van de P., alias Polletje, veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens de viervoudige moord in seksclub Esther. De rechtbank verklaarde bewezen dat Van de P. en medeverdachte Joey L., bijgenaamd Popeye, in de nacht van 19 op 20 februari vorig jaar vier bezoekers van de Haarlemse club in koelen bloede hebben doodgeschoten.

De rechtbank legde L. (36) tien jaar cel en tbs met dwangverpleging op. Tegen hem was een celstraf van 20 jaar en tbs geëist De rechtbank beschouwt L. als sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Van de P. is conform de eis van de officier van justitie veroordeeld.

De rechtbank acht het in het vonnis aannemelijk dat een van de slachtoffers, Rob Takken, de in de club aanwezige bardame de vriendin van L. met een vuurwapen heeft bedreigd. L. mocht zijn vriendin verdedigen, aldus het vonnis, maar het door het hoofd schieten van Takken vindt de rechtbank veel te vergaand. Polletje, die het wapen van de neergeschoten man opraapte, was volgens de rechtbank helemaal niet in zodanig gevaar dat hij moest schieten

Verdediging

Ten aanzien van de andere drie slachtoffers is volgens de rechtbank al helemaal ten onrechte aangevoerd dat zij uit (zelf-)verdediging zijn neergeschoten, zoals de verdachten en hun raadslieden hebben betoogd. De slachtoffers werden omgebracht zonder dat zij de kans kregen zich te verdedigen. Het bloedbad in de seksclub heeft de rechtsorde ernstig geschokt, zei rechtbankvoorzitter J. van der Pijl-Van Andel. "Een van de slachtoffers was nog enige tijd bij bewustzijn en heeft dus geleden. Bovendien is hun nabestaanden onnoemelijk veel leed aangedaan."

De schutters hebben een volstrekt gebrek aan respect getoond voor het leven van anderen, zei Van der Pijl. "Dat blijkt mede uit de achteloze wijze waarop de slachtoffers in de garage zijn achtergelaten, namelijk op een hoop gegooid."




 


vr 20 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.