Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 19 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Eenderde drankrijders
komt uit sportkantine

door Joan van den Dungen

   
 

VENLO - Eenderde van de drankrijders die bij recente alcoholcontroles in het zuiden van ons land tegen de lamp zijn gelopen, blijkt regelrecht uit de sportkantine te komen. Dit blijkt uit een inventarisatie van de politie in Brabant en Limburg. De verontrustende cijfers zijn voor de politie aanleiding om naast de normale controles nog vaker te gaan controleren in de buurt van de sportvelden.

"Voor ons is het een duidelijk signaal dat het daar met de normen en waarden voor wat betreft alcohol in het verkeer niet bijster goed is gesteld", meldt een zegsman.

Volgens Koninklijke Horeca Nederland, dat de belangen van de echte café's behartigt, wekken vooral de lage prijzen voor een 'kantinebiertje' alcoholmisbruik in de hand. "In de kantine tappen ze vaak voor 1,50 een biertje", zegt woordvoerster Ans Groenewegen. "Dat kunnen ze doen omdat zij geen btw hoeven af te dragen. Maar er zijn nog een stuk of tien andere regels die voor de kantinebeheerder niet gelden maar voor de professionele cafébaas wel. Er is sprake van oneerlijke concurrentie."

De sportkantines zijn de brancheorganisatie al jaren een doorn in het oog. "In de kantine staan meestal vrijwilligers achter de bar", vervolgt de woordvoerster. "Die hoeven niet aan alle vakbekwaamheidseisen te voldoen, terwijl de reguliere uitbater dat wel moet. Hij moet de regels naleven en kan zelfs zijn tapvergunning kwijtraken als hij bijvoorbeeld aanzet tot drankmisbruik."

De meeste kantinebeheerder roepen desgevraagd in koor dat het wel meevalt met het drinkgedrag van de sporters en hun supporters.




 


do 19 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.