Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 17 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Opnieuw sterk GP-optreden Erik Eggens

Van onze Telesportredactie

   
 

BROADFORD - Erik Eggens, twee weken geleden nog glorieus winnaar van de 125cc-race tijdens de Grand Prix van Nederland, heeft zich opnieuw van zijn beste kant laten zien. Bij de derde GP van het seizoen, in het Australische Broadford, finishte de Nederlandse motorcrosser uit het Champ-KTM-team als zevende. De zege in de 125cc-race ging naar de Engelsman James Dobb, die daarmee zijn leidende positie in de WK-tussenstand verstevigde. Eggens staat in die tussenstand op de derde plaats.

Eggens toonde zich terecht tevreden met het door hem behaalde resultaat, want de baan in Australië was hem zeker niet op het lijf geschreven. De Nederlandse zandspecialist putte op het harde en heuvelachtige circuit echter veel vertrouwen uit de kwalificatierace, waarin hij als derde over de meet ging. "Dat gaf een goed gevoel voor de race, hetgeen zich uitte in een prima start", aldus Eggens. "Ik kwam als vijfde uit de eerste ronde en hoefde in het vervolg van de race alleen nog Sword en Seguy voorbij laten gaan. Die waren op deze baan te snel voor mij. Maar met mijn uiteindelijke zevende plaats ben ik erg tevreden. Er komen dit seizoen nog genoeg banen waarop ik beter kan scoren."

Mark de Reuver, twee weken geleden in Valkenswaard nog knap derde, had het moeilijk in Broadford. Kwalificeren was geen probleem, maar in de race kwam De Reuver na een slechte start niet verder dan een twintigste plaats.

De overwinning in de 500cc-klasse ging naar de Belg Stefan Everts, die ondanks een kapotte uitlaat in de laatste drie ronden zijn tweede GP-zege van het seizoen binnenhaalde. De Yamaha-coureur leidt ook in de strijd om de wereldtitel.

Beste Nederlander in de 500cc-race was Gert Jan van Doorn. In een veld van 24 coureurs reed hij op zijn VOR-motorfiets van bijna de laatste naar de elfde plaats. Ook Marcel van Drunen behaalde met zijn twaalfde plaats nog punten voor de wereldtitelstrijd. Willie van Wessel keerde zonder WK-punten terug naar huis.

In de 250cc-klasse boekte de Fransman Mickael Pichon zijn derde opeenvolgende zege. Regerend wereldkampioen Bolley viel halverwege de race uit.

Grote Prijs van Australië, 500cc:1. Everts (Bel) Yamaha 40.06,653, 2. McFarlane (Aus) Yamaha, 3. Lindhe (Zwe) Husqvarna, 4. Bervoets (Bel) Yamaha, 5. Smets (Bel) KTM, 11. Van Doorn (Ned) VOR, 12. Van Drunen (Ned) Husaberg, 20. Van Wessel (Ned) Husaberg.Stand WK na drie races:1. Everts 70 punten, 2. Smets 52, 3. Bervoets 42, 9. Van Wessel 15, 11. Van Drunen 13, 13. Van Doorn 11.

250cc:1. Pichon (Fra) Suzuki 41.33,293, 2. Federici (Ita) Yamaha, 3. Demaria (Fra) Yamaha, 4. Crockard (Ier) Honda, 5. Coppins (NZe) Suzuki.Stand WK na drie races:1. Pichon 75, 2. Crockard 42, 3. Federici 38.

125cc:1. Dobb (GBr) KTM 39.29,326, 2. Belometti (Ita) Yamaha, 3. Chiodi (Ita) Yamaha, 4. Dorsch (Dui) Honda, 5. Seguy (Fra) Yamaha, 7. Eggens (Ned) KTM, 20. De Reuver (Ned) Yamaha.Stand WK na drie races:1. Dobb 70, 2. Chiodi 39, 3. Eggens 34, 12. De Reuver 16, 19. Van Hastenberg 4.




 


di 17 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.