Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 17 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vitesse en PSV vervelen publiek
   
 

ARNHEM - Het was voor PSV een beste week na een slechte wedstrijd. De Eindhovenaren vergrootten met de 0-0 bij Vitesse hun voorsprong op Feyenoord van zeven naar elf punten en bereikten tussendoor ook nog eens de bekerfinale. In dat opzicht was de brilstand voor de Brabanders een puntje meegenomen. Omdat Ronald Koeman zijn ploeg niet in het verderf wilde storten, stuurde hij Vitesse voor het eerst met twee spitsen het Gelredome in. Zijn aangeslagen team hield aardig stand en zodoende stemde de gedeelde buit tot tevredenheid. Behalve bij het legioen van 28.000 fans, want die zagen een draak van een wedstrijd.

Dat Koeman behoudend startte, was logisch. Hij miste de geschorste Sikora en de geblesseerde Martel en schakelde dus terug naar 4-4-2. De kater na de bekeruitschakeling moest met een afwachtende houding verwerkt worden. Temeer logisch, daar PSV de afgelopen twee duels Ajax en Heerenveen tamelijk passief opwachtte om van daaruit genadeloos toe te slaan. Gezien de labiliteit van zijn ploeg een extra reden voor het vallen van eigen geloof.

En wat deed PSV? Het viel de Eindhovenaren eigenlijk nog het meest kwalijk te nemen, dat het een verpeste avond werd in het Gelredome. Erik Gerets somde een hele reeks vrolijke paasbelevenissen op en dacht dat zijn ploeg daardoor vrijuit kon spelen.

Het werd echter heel lang vrijblijvend voetbal van Eindhovense kant. Ramzi had zijn dag niet, Ruud van Nistelrooy nog minder. Kezman werd in een rol gedrukt, waarin hij weliswaar zijn best deed maar zijn draai niet kon vinden. En voeg daarbij het feit dat Van Bommel initiatiefloos voetbalde, dan kom je al snel op een aanval zonder tanden.

Temeer, daar het defensief goed in elkaar stak bij Vitesse. Met in de hoofdrol Knol en vooral Stefanovic, die verbeten de duels aanging met Van Nistelrooy. Vitesse hield consequent een mannetje over achterin en liet de backs van PSV vrij. "We hadden het tempo op moeten voeren en de wisselpass moeten gebruiken", wist Erik Gerets. "Iedereen wilde wel bij ons, maar het loopt de laatste weken nu eenmaal wat minder."

Komt ook, omdat de opstelling van diepe spits Van Nistelrooy en daarachter Kezman een compromis is. Een logisch compromis trouwens, maar toen Bruggink erin kwam en de Joegoslaaf in de eindfase naar rechts verhuisde, leek het tenminste nog ergens op wat PSV probeerde. Dat gaf de Belgische coach indirect trouwens ook wel toe. "Toen stond het goed. In de eindfase lieten we Vitesse lopen en zaten zij erdoorheen. Wat temeer logisch is, omdat ze een dag minder rust hadden van de halve finales."

Zodoende kwam PSV, dat Ramzi na 53 minuten op de paal zag schieten, opgeteld nog tot de meeste 'kansen'. Al was de beste voor Vitesse. Toen de assist van Bob Peeters eindelijk eens goed voor de voeten van Amoah viel, nam de Afrikaan alle tijd van de wereld. Dan is het zelfs in de tegenwoordige eredivisie nog einde verhaal.

Het onderstreepte de aanvallende onmacht van Vitesse, bij wie Remco van der Schaaf het hele duel zijn naam eer aandeed. De middenvelder raakte behalve de bal van alles en nog wat en irriteerde daarmee Mark van Bommel, die met een armwond van het veld kwam. De PSV'er insinueerde spugen van de Vitessenaar. "Ik ben zelf ook hard, maar dat is niet mijn stijl."

Terwijl Gerets met zijn omzettingen PSV nog wel wat genas, lukte dat Koeman met een drievoudige ingreep niet. Fortes, Mbamba en Trustfull namen het stokje over van Claessens, Amoah en Diarra. Vitesse, dat de hele wedstrijd de bal 'blind' op Peeters gooide, keek daarna maar wat er verder van kwam. Deze op hoop van zegen-speelwijze was zinloos. Want het vervolg van de Belg was nooit doordacht en altijd maar op goed geluk. Omdat hij het halve veld moest oversteken, was het eigenlijk ook onbegrijpelijk dat de langzame Peeters de 90 minuten mocht volmaken.Maar dat gold deze trieste avond eigenlijk voor meer betaalde voetbalkrachten.

Vitesse - PSV 0-0.Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 28.000. Gele kaart: Nikiforov, Van Nistelrooy, Heintze (PSV).




 


di 17 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.