Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 17 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Primeurtje NAC tegen aartsrivaal

Van onze sportcorrespondent

   
 

TILBURG - Voor het eerst sinds mensenheugenis vernederde NAC aartsrivaal Willem II met een dubbele nederlaag in één seizoen. Na de 2-0 in Breda ging het voor de Tilburgers ook thuis mis: 3-1 en tevens de opgave in de race naar Europees voetbal.

"We moeten reëel zijn, de kloof met de vijfde plaats is te groot", erkende trainer Hans Westerhof, met Willem II nu acht punten achter op de nummer vijf RKC.

In deze competitie gaven de Tilburgers zichzelf vooraf de opdracht tussen de vierde en achtste plaats te eindigen. Zelfs de achtste plaats van dit moment kan nog in gevaar komen, want NAC naderde als negende tot op één punt. Het was dan ook te begrijpen dat Westerhof om meerdere redenen diep ontgoocheld was. "Een harde tik. Thuis verliezen en dan nog eens tegen NAC. En wij wilden nog zo graag blijven meedoen."

Zoals vaker in dit seizoen lokte Willem II zelf de nederlaag uit. Een uur lang had het weinig te vrezen van NAC, dat maar wat aanrommelde in de beladen Brabantse derby. "Pas na 1-0 zijn we gaan voetballen. Daarvoor deden we maar wat", bekende trainer Henk ten Cate.

Het betere Willem II drukte in de vijftigste minuut eindelijk door: 1-0 dankzij Danny Landzaat. De voorsprong was verdiend, maar een simpele tegenzet van NAC zaaide paniek en stuurde de prestigestrijd onverwacht de andere kant op. Ten Cate wisselde een middenvelder voor een extra aanvaller en ontregelde prompt de organisatie en de mentale weerstand van de thuisclub. "Voor rust kwam er nog geen muisje door onze verdediging. Maar na de 1-1 was er ineens alom paniek", beaamde Westerhof.

Na de 1-1 van Rob Penders uit de allereerste hoekschop van NAC kon de bezoeker bijna achteloos doorlopen naar 3-1, met treffers van Ernest Stewart en Csaba Féher. "Het was een heel matige wedstrijd. Voor de club NAC is dit een historische overwinning. Daar zijn we heel blij mee. Maar door de gele kaarten in deze wedstrijd missen we volgende week drie erg belangrijke spelers", was Ten Cate wat minder tevreden dan het uitgelaten NAC-legioen.

Willem II - NAC 1-3 (0-0).50. Landzaat 1-0, 62. Penders 1-1, 80. Stewart 1-2, 85. Féhér 1-3. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 14.100. Gele kaart: Van Nieuwstadt (Willem II), Penders, Féhér, Stewart, Schreuder (NAC).




 


di 17 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.