Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 17 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Technologie weer lager

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De nieuwe beursweek is voor de Amerikaanse technologiefondsen weinig belovend begonnen. Over een breed front moesten de koersen gisteren weer terug.

Als een van de redenen voor de zwakke stemming werd genoemd de negatieve bijstelling door zakenbank Morgan Stanley van de waardering voor chipproducent Intel. Dat zorgde weer voor de nodige schrikreacties op de beurs. Intel moest dan ook $1,82 terug naar $26,30, terwijl Microsoft $1,39 in waarde daalde tot $60,79.

Weinig goeds beloofde Cisco voor vandaag. Voor het eerst in zijn geschiedenis kwam het concern met een winstwaarschuwing. De winst per aandeel over het derde kwartaal zal niet meer dan een paar dollarcent zijn. Analisten gingen er nog van uit dat een winst van zo'n 8 cent haalbaar was. De winstwaarschuwing kwam nabeurs. Cisco was toen $0,78 lager gesloten op $17,20. Gevreesd wordt dat daar vandaag nog het nodige van af zal gaan.

Ook voor een aantal andere grote ondernemingen stelde Morgan Stanley zijn ratings in negatieve zin bij. Reden genoeg voor een flink aantal beleggers om de op papier behaalde koerswinsten van de afgelopen week om te zetten in klinkende munt.

De Dow Jones-index moest bijna 32 punten terug naar 10158,56, terwijl de Nasdaq bijna 52 punten lager sloot op 1909,55.

In de financiële sector maakte Citigroup bekend over het eerste kwartaal een 8% lagere winst te hebben behaald. Die was overigens volgens verwachting van analisten. De koers van het aandeel zakte $0,35 tot $46,95.

Bank of America, die de winst met 16,5% zag dalen (wat iets beter was dan de verwachtingen van analisten was), sloot een halve dollar lager op $52,45. Bij Merrill Lynch worden in de effectenhandel 1.000 banen geschrapt. Het fonds sloot $1,80 lager op $60,55.

First Union maakte bekend de overname van concurrent Wachovia rond te hebben. De bank betaalt hiervoor $13,4 miljard in aandelen.




 


di 17 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.