Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 17 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Deense Big Brother-bewoners op de loop

door Rolien Créton

   
 

KOPENHAGEN - De Deense versie van het reality-programma Big-Brother, dat begin dit jaar voor de eerste keer van start ging, is op een fiasco uitgelopen.

Dit weekeinde besloten alle zeven bewoners de regels aan hun laars te lappen en het huis te verlaten. Tot grote woede van duizenden fans werden de 126 camera's uitgezet toen de bewoners over het hek klommen, waardoor het drama niet meer via internet te volgen was. De kandidaten zijn onder hoge druk gezet om weer terug te keren, maar drie van hen, ironisch genoeg de meest populairen bij de kijkers, weigeren om zich door BB te laten 'manipuleren'.

Het protest ontstond na de mededeling van BB dat de 'weekopdracht' niet naar voldoening was uitgevoerd en de deelnemers het deze week zonder sigaretten en drank zouden moeten stellen. Dit was voor de bewoners de druppel die de emmer deed overlopen. Al eerder protesteerden ze tegen de regels van het spel en de volgens hen subjectieve weergave van de werkelijkheid.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 27kb)
De drie populairste BB-bewoners.
De commerciële omroep TvDanmark, die miljoenen in het project heeft geïnvesteerd, probeert in paniek de vier wel teruggekeerde bewoners over te halen om te blijven. Zo krijgen de resterende bewoners deze week "als troost" vrienden en familie op bezoek. Intussen worden de drie muiters door de bevolking als helden binnengehaald. "Het is typisch Deens", aldus een nieuwsgierige omstander. "In andere landen gaan de deelnemers met elkaar op de vuist en duiken ze met elkaar in bed. In Denemarken kappen ze er gewoon mee omdat ze geen sigaretten meer krijgen."




 


di 17 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.