Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 13 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tornado-zeilers op zegekoers

door Erik Dercksen

   
 

PALMA DE MALLORCA - Met vandaag nog de finalewedstrijden te gaan, heeft de Nederlandse zeilploeg tijdens de Princess Sophia Trophy in de baai van Mallorca nog uitzicht op twee eindoverwinningen. In de Europe-klasse is het Carolijn Brouwer die alles nog in eigen hand heeft, terwijl in de Tornado-klasse Herbert Dercksen en Mitch Booth hun boude voorspelling, dat ze voor "niets anders dan de overwinning gaan" waar lijken te kunnen maken.

De Nederlander Dercksen en de Australiër Booth, die overigens het Nederlanderschap heeft aangevraagd, vormen een perfect team. "We willen samen, als team, naar de Olympische Spelen om goud te halen. Dat betekende dus dat Herbert Australiër moest worden of dat ik Nederlander moest worden. Aangezien ik al jaren in Europa werkte en woonde, lag dat laatste meer voor de hand", aldus Booth, die inmiddels wél met de Australische zeilbond overhoop ligt, omdat deze hem niet 'vrij' wilde geven voor de afgelopen Spelen in Sydney. Toen wilde hij ook al voor Nederland uitkomen. Inmiddels krijgt het team de volledige steun en medewerking van de Nederlandse zeilbond, die natuurlijk door heeft dat men een potentieel gouden team binnen de gelederen heeft.

Ook met Carolijn Brouwer lijkt de zeilbond weer een goudhaantje aan boord te hebben. Gisteren boekte de Europe-zeilster haar derde overwinning tijdens deze zeilweek. De beslissing om weer in de Europe-klasse over te stappen, lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. In de 470-klasse gaat het nog steeds uitstekend met de broers Coster, terwijl ook het vrouwenteam Marcelien de Koning en Lobke Berkhout flinke progressie boekt.

Uitslagen beste Nederlanders: Europe:Carolijn Brouwer 3,1; Annemieke Bes 21,8.Mistral-klasse:Yoeri van Dijk 3,10.470-klasse, mannen:Gebr. Coster 6,8;470-klasse, vrouwen:De Koning/Berkhout 8,2,2.Tornado-klasse:Dercksen/Booth 5,1.




 


vr 13 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.