Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 13 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Astronauts op dreef

Van onze basketbalmedewerker

   
 

GRONINGEN - De basketballers van Ricoh Astronauts denderen met zevenmijlslaarzen door de play-offs. Nadat MPC Donar afgelopen dinsdag in Amsterdam moeiteloos was overmeesterd, moesten de Groningers gisteren in de eigen Martin Plaza ongenadig met de billen bloot. Door de 53-88 zege staat Astronauts nu in de best-of-5 serie met 2-0 voor.

Voor het geval er nog twijfels bestaan over de kansen voor de Amsterdamse club om voor de derde maal op rij kampioen te worden, nog even wat feiten op een rij. Na door het Spaanse Malaga in de halve finale van de Korac Cup te zijn uitgeschakeld dat gebeurde in het zevende duel in zestien dagen werd Eiffel Towers in de eerste ronde van de play-offs met soortgelijke cijfers als Donar vernietigd. Vervolgens kwam het echec tegen Malaga in een ander daglicht te staan doordat de Spanjaarden eerst Barcelona versloegen, waarna dinsdag in de finale voor de Korac Cup de Joegoslavische opponent met 30 punten verschil van het veld werd geblazen.

Het arme Donar kon niet anders dan amechtig toekijken hoe de mannen van Ton Boot een machtige demonstratie gaven van hun kunnen. Terwijl de speeltijd gelijkelijk werd verdeeld tussen alle Amsterdammers, liepen ze punt voor punt weg bij hun machteloze tegenstanders. Na een ruststand van 23-51 werd Donar uit zijn lijden verlost. Topscorers bij Astronauts: Chris McGuthrie (23 punten), Lucien Boldewijn (19) en Joe Spinks (14). Bij Donar kwamen alleen Zoran Kalpic en LeRoy Watkins in de dubbele cijfers, met 13 en 11 punten.

Canoe Jeans EBBC revancheerde zich voor de uitnederlaag tegen Vanilla Weert. Het nam al snel een voorsprong van omstreeks 10 punten, die het bekwaam thuisbracht. Dankzij een goede verdediging liep de thuisclub naar een gelijkmatige 70-64 zege. Coach Maarten van Gent: "Toch zullen we ervoor moeten waken dat de concentratie niet plotseling wegvalt, zoals ook nu weer gebeurde."




 


vr 13 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.