Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 13 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Boogerd blijft leider Baskenland

Van onze Telesportredactie

   
 

LEKUMBERRI - Met de leiderstrui om zijn schouders begint Michael Boogerd vandaag aan de slotdag van de Ronde van het Baskenland. Ondanks de euforie rond de Hagenaar moet er realistisch worden geconstateerd dat de eindzege in de hoog aangeschreven etappewedstrijd een utopie zal zijn. Met een afsluitende tijdrit van 10,2 kilometer moet de Rabo-kopman het normaal gesproken afleggen tegen de specialisten. Ondanks zijn tweede plaats gisteren in de vierde rit achter Angel Castresena kon 'Boogie' geen tijdswinst ten op zichte van een groot aantal concurrenten boeken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (110x72, 2kb)
Met de leiderstrui om zijn schouders begint Michael Boogerd vandaag aan de slotdag van de Ronde van het Baskenland. (Foto: Cor Vos)
Toch toonde de Rabobank-ploeg andermaal haar kracht. Toen vroeg in de rit twee renners ontsnapten, voerden de Nederlandse formatie het tempo op kop van het peloton aan. Diverse ploegleiders meldden zich later bij collega Adri van Houwelingen met het verzoek om iets rustiger te rijden. Op de laatste klim van eerste categorie, waarvan de top op drie kilometer van de streep lag, kwam Boogerd in actie. Met vijf renners, waarbij de nummer een van de UCI-ranking Francesco Casagrande en de winnaar van Parijs-Nice Dario Frigo, reed hij weg.

Veel voorsprong kreeg het zestal niet, waardoor er in de straten van Lekumberri door een groep van circa vijftien man voor de dagzege werd gesprint. Boogerd zat goed gepositioneerd en kwam uit het wiel van David Etxebarria, totdat Castresana hem aan de andere zijde van de weg passeerde. "Hij was de rapste", gaf de Hagenaar toe.

Van Houwelingen: "Het Baskenland was voor Boogerd de laatste voorbereiding op de Waalse klassiekers. Met een tweede, twee derde en een vijfde plaats heeft hij een indrukwekkende reeks neergezet. Dat goede gevoel moet hij zich niet door een kwartiertje tijdrijden laten ontnemen. Wanneer hij zich morgen nog bij de eerste vijf in het eindklassement handhaaft, zijn wij tevreden."

Uitslag vierde etappe: Araia - Lekumberri: 1. Castresana (Spa) 182 km in 4.37.24, 2. Boogerd (Ned), 3. Noe (Ita), 4. Casagrande (Ita), 5. Rumsas (Lit), 6. Di Grande (Ita), 7. Dominguez (Spa), 8. Etxebarria (Spa), 9. Camenzind (Zwi).

Algemeen klassement: 1. Boogerd (Ned) 16.28.55, 2. Rumsas, 3. Etxebarria, 4. Castresana, 5. Martinez (Spa), 6. Serrano (Spa), 7. Casagrande, 8. Fernandez, 9. Zülle (Zwi), 10. Aerts (Bel) 0.06.




 


vr 13 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.