Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 13 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nasdaq blijft stijgen
   
 

NEW YORK - De technologie-index Nasdaq klom voor de vierde achtereenvolgende dag omhoog. Een heugelijke ontwikkeling die Wall Street al sinds augustus vorig jaar niet meer had meegemaakt. De Nasdaq won 62,46 punten en sloot uiteindelijk 3,3% hoger op 1961,41. Ook de Dow Jones steeg. Met 1,1% winst sloot de bekendste beursindex ter wereld 113,47 punten hoger op 10126,94.Het meest opvallend waren de institutionele beleggers die zich volgens handelaren op Wall Street voor het eerst dit jaar echt kooplustig gedroegen. "En gezien het lage niveau waar we begonnen, was er niet veel nodig om deze rally goed op gang te krijgen", aldus een beursman.

Vrijwel alle technologiebedrijven zaten gisteren in de plus. Opvallen deed onder meer Juniper Networks, toeleverancier voor netwerken. De kwartaalcijfers van het bedrijf waren dusdanig beter dan analisten verwachtten, dat de koers van het aandeel omhoog spoot met $7,62 op $7,62.

Ondanks de positieve stemming gaat het volgens beleggingsdeskundigen van kredietbeoordelaar S&P toch nog wel even duren voordat de huidige malaise voorbij is. In het verleden is gebleken dat een 'bear market' (dalende markt) zich niet in korte tijd weer laat ombuigen, zo meldde S&P gisteren. Aan de hand van een historisch overzicht toonde het ratingbureau aan dat het vaak drie tot vijf maanden duurde voordat de bodem van een dalende markt bereikt was.

De retailsector lag gisteren onder druk als gevolg van achterblijvende verkopen in de winkels van onder meer Sears en marktleider Wal-Mart. Bij Wal-Mart nam de groei van de verkopen in de maand maart iets af, waardoor de supermarktgigant de aangekondigde winst per aandeel van 32 dollarcent in het eerste kwartaal naar beneden moest bijstellen. Volgens Wal-Mart werd de achterblijvende groei veroorzaakt door het relatief koele weer, dat funest was voor de verkoop van lente-producten, zoals tuinspullen. Wall-Mart zakte snel, maar sloot slechts $0,53 lager op $49,70. Ook Sears leverde in eerste instantie fors in maar herstelde zelfs in de plus: tien dollarcent hoger op $34,75.




 


vr 13 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.