Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Werknemer steelt
7 miljoen van Geldnet

door Johan van den Dongen

   
 

CAPELLE A/D IJSSEL - Een chef van Geldnet BV heeft 7,1 miljoen gulden van zijn werkgever gestolen. De 40-jarige Schiedammer Cor M., bijna 25 jaar lang een betrouwbare kracht van de geldverwerkingsgigant, is op de vlucht voor de politie. De meeste gestolen bankbiljetten is inmiddels teruggevonden na huiszoekingen in zijn woonplaats Schiedam.

Cor M. sloeg op 16 maart toe op de geldtelcentrale in Capelle aan den IJssel. "Ik moest een dag later nog een keer terugkomen omdat ik niet alles in één keer kon meenemen", aldus M. vanaf zijn onderduikadres. "Hieruit blijkt al hoe onveilig de voorschriften bij Geldnet zijn."

Zijn vrouw, met wie hij al jarenlang op dezelfde afdeling werkt, heeft inmiddels twee dagen in de cel gezeten, bevestigt zijzelf. Ook zijn zus en zijn zwager hebben volgens M. vastgezeten. "Ik heb bij Geldnet en de politie geprobeerd hun onschuld te bewijzen, maar ze luisteren niet naar mij", aldus Cor M. "Ze hebben niets te maken met wat ik heb gedaan."

De politie Rijnmond bevestigt de aangifte van Geldnet BV, maar wil in het belang van het onderzoek niets over de zaak kwijt.

Beslag

Volgens Geldnet-woordvoerder P. Verzendaal is ongeveer negentig procent van het geld teruggevonden. "Om de rest terug te krijgen, hebben we beslag op zijn bezittingen zoals zijn huis en auto laten leggen. Ik denk dat dat wel afdoende is om het geld terug te krijgen."

Geldnet stelt de vrouw van M. aansprakelijk voor een bedrag van ƒ9 miljoen: ƒ7,1 miljoen van de diefstal plus rente. Loonbeslag heeft al plaatsgevonden.

"Ik word vals beschuldigd door Geldnet", zegt mevrouw M. "Ik begon op maandagochtend, twee dagen na de diefstal, weer te werken na een vakantie in het buitenland van ruim vier weken. 's Middags kreeg ik over de diefstal te horen. Ik was met stomheid geslagen."

Mevrouw M. zegt dat zij en Cor M. al een tijdje niet meer bij elkaar zijn sinds ze in december besloten te gaan scheiden. De twee leerden elkaar bij Geldnet kennen en zouden in mei zes jaar getrouwd zijn.

Over diefstal hebben de twee het volgens mevrouw M. nooit gehad. "Je bent altijd met zo ontzettend veel geld bezig dat je geld niet meer als geld ziet. Ik weet niet wat zijn motivatie was om die diefstal te plegen. Misschien had hij het gevoel dat hij niets meer had te verliezen sinds we besloten om te gaan scheiden. Dit zou zijn tweede scheiding worden."

Mevrouw M. werkt elf jaar bij Geldnet. "Ik ben heel kwaad op Cor. Ik was net een nieuw leven begonnen, met iemand anders. En nu ben ik zomaar in deze nachtmerrie verzeild geraakt."

Cor M. hangt minimaal vier jaar cel en een boete boven het hoofd.




 


do 12 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.