Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kinderen onthalen
Nico van der Valk

door Martijn Koolhoven

   
 

NULAND - Precies drie weken nadat hij was opgepakt, is Nico van der Valk (60) gisteren weer vrijgelaten. Hoewel justitie hem nog steeds verdenkt van moord of doodslag op zijn 58-jarige vrouw Corrie, vindt de rechter-commissaris het bewijs te mager om het lid van de bekende horecadynastie nog langer vast te houden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Nico van der Valk (vierde van links) omringd door zijn kinderen (van links naar rechts) Maarten, Anouk en Sandra, Anouks verloofde Walter en raadsman Moszkowicz.
Nico van der Valk beleefde gisteren aan het einde van de middag een emotioneel weerzien met zijn kinderen en andere familieleden bij Motel Nuland. Ze hadden borden met de tekst 'Welkom thuis' bij zich. De kinderen zijn opgelucht en blij dat hun vader weer op vrije voeten is. Zij twijfelen niet aan zijn onschuld.

Deze vreugde wordt overschaduwd door het feit dat van moeder Corrie, die op 7 januari verdween, nog geen teken van leven is vernomen. Haar man is de laatste die Corrie die bewuste ochtend heeft gesproken.

Het is opvallend dat justitie met klem ontkent dat het moordonderzoek op dood spoor zit. Persofficier mr. M. van der Mark benadrukt dat het zogenoemde Nederteam op volle sterkte blijft doorgaan.

Nico van der Valks advocaat, mr. Max Moszkowicz, vindt het zeer ten onrechte dat justitie zijn cliënt nog steeds als verdachte ziet. "Er is geen bewijs", stelt hij.

De raadsman heeft geen goed woord over voor het onderzoek, dat zich volgens hem helemaal op zijn cliënt heeft "gefocust". Mr. Moszkowicz spreekt over een "pietluttig" onderzoek, waarbij honderden mensen zijn gehoord en tevens zou zijn genoteerd wie met wie, de maanden voorafgaand aan Corries verdwijning, wanneer koffie dronk en wie de koffie inschonk.

"Terwijl er 114 processen-verbaal zijn opgemaakt, hebben ze niet meer dan een paar vage verdenkingen tegen mijn cliënt. Ik vind het een schande dat ze hem zo lang hebben vastgehouden."




 


do 12 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.