Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 3 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Spanning loopt op in bridgewereld

Van onze bridgemedewerker

   
 

UTRECHT - Met grote spanning wordt gewacht op de uitspraak die de commissie van beroep van de Bridgebond komende donderdag zal doen. Dan wordt het beroep behandeld dat de topbridgers Kees Tammens en Pieterbas Wintermans hebben aangespannen tegen hun schorsing van het ING Bank Topcircuit.

In de laatste voorronde van het Topcircuit meende Tammens dat hij zijn plaats voor de finale, waar forse geldprijzen te verdienen waren, het best kon verdedigen door tegen sommige tegenstanders de punten cadeau te geven. De wedstrijdleider zag daarvoor geen reglementaire belemmeringen. Inderdaad stelden Tammens en Wintermans hun finaleplaats op deze manier veilig. De toernooicommissie oordeelde anders en schorste het paar voor de finale. Zij stelde dat het opzettelijk weggeven van punten spelbederf was. De spellen van Tammens-Wintermans uit de laatste zitting werden geannuleerd. Dat had weer grote invloed op de einduitslag en de kwalificatie van enkele andere paren.

De aanvankelijke uitspraak van Tammens om niet in beroep te gaan werd tenslotte herroepen en ook de wedstrijdleider tekende protest aan tegen de gang van zaken.

De vraag of het ethisch of reglementair geoorloofd is openlijk punten cadeau te doen, als men daar zelf belang bij heeft, leidde tot een verhitte discussie in de bridgewereld. Niet in het minst ook op de internetsite Bridgeweb. De bridgetop blijkt hopeloos verdeeld. Het is nu aan de juristen van de commissie van beroep een Salomonsoordeel uit spreken dat grote gevolgen kan hebben.




 


di 3 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.