Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 3 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Sabotage op Alkmaarse wielerbaan
Het Alkmaarse stayerswereldje is in rep en roer. Vlak voor de presentatie van zeven opgeknapte baanmotoren, ontdekte eigenaar Levien Mechielsen dat er met zijn paradepaardjes was geknoeid. Het filter voor de carburateur zat vol, de hele benzinekraan was verrot.
Sabotage met een of ander zuur, vermoedelijk accuzuur, wist de trotse eigenaar. Inmiddels staan de zeven Honda's veilig achter slot en grendel en wil Mechielsen er liever niet meer over praten.
Na enig aandringen: "Het verhaal klopt. Het liefst zeg ik er niets over. Het stayerswereldje is klein en ik moet ook verder. Nu zit er een ander slot op de deur en ben ik de enige die nog de sleutel heeft. Ik wil deze zaak zo snel mogelijk vergeten en heb daarom, na overleg met bondscoach Piet de Wit, geen aangifte bij de politie gedaan."

door Bert Schaap

   
 

ALKMAAR - Het motief? Opnieuw stilte en dan opeens: "Dat is een heel apart verhaal. Vijftien jaar geleden heb ik de Honda's gebouwd. De Alkmaarse wielerbaan is 250 meter en dus te klein voor de grote BSA's van de bond. De vereniging Vrienden van de Stayers VVS heeft besloten om deze tak van de baansport nieuw leven in te blazen. Een Honda'tje met zo'n klein motortje van 360 cc is niet voor alle gangmakers even handig. Zij rijden liever op de BSA van 650 cc, die meer abri (zuigkracht, red.) heeft. Mijn motoren hebben een jaar of vijf stil gestaan, ze zagen er niet uit. De afgelopen winter heb ik ze opgeknapt. Daar ben ik maanden mee bezig geweest."

Mechielsen vervolgt: "Helaas was niet iedereen enthousiast. Ik weet dat er tegenstanders van mijn Honda's zijn. Maar omdat ik niet gezien heb wie het heeft gedaan, wil ik dit het liefst vergeten. Ik was er gelukkig op tijd bij en heb ze in twee dagen schoongemaakt. Als het zuur in het blok was gekomen, was de hele motor in de soep gedraaid. Afgelopen zondag werden ze alle zeven op het middenterrein van de wielerbaan gepresenteerd. Piet de Wit en gangmaker Bruno Walrave hebben mij gefeliciteerd. De tanks zijn nog van koper, ze stonden te glimmen in de zon. Het was de mooiste dag van mijn leven."




 


di 3 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.