Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 3 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Hulp bij vrije stroominkoop
   
 

WOERDEN - De 60.000 bedrijven die vanaf volgend jaar mogen kiezen waar zij hun stroom kopen, weten soms niet eens wat ze nu precies betalen. Om te zorgen dat ze serieuze onderhandelingen kunnen voeren met hun distributeur na liberalisering, komt de branchevereniging van grote verbruikers (VEMW) met een trucendoos op internet die de werkelijke stroomprijs ontbloot.

Bedrijven toetsen hun verbruik in en de speciale calculator Betec schraapt alle bijkomende toeslagen en belastingen eraf. Daarbij toont hij openlijk het deel dat het bedrijf betaalt voor levering, de vergoeding voor de netbeheerder, de kosten voor aansluiting (vastrecht) en systeemdiensten, de Regulerende Energiebelasing en het meebetalen aan 'bakstenen' uit het verleden.

VEMW heeft Betec ontwikkeld omdat veel bedrijven niet weten waar te beginnen na 1 januari 2001. "Wij hebben de barrière weggehaald", aldus VEMW-directeur H. Akse, die erkent dat hij bang is dat veel middengebruikers het onderzoeken van mogelijkheden anders maar laten zitten. Zijn club helpt bedrijven ook bij beoordeling van het contract dat de stroomleverancier uiteindelijk doet.

Akse benadrukt: "Hoe groter het energieverbruik, hoe meer voordeel er te behalen valt". VEMW stimuleert dan ook het vormen van inkoopcollectieven. Hij berekent het gezamenlijke voordeel van een zestal grote ziekenhuizen, dat heeft besloten samen in te kopen, op minstens ƒ400.000 per jaar.




 


di 3 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.