Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 3 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Man schiet op terraspubliek
Rotterdam: twee gewonden

door Eric de Brouwer

   
 

ROTTERDAM - Bij een wildwestachtige schietpartij, waarbij een nog onbekende man van korte afstand en langs overvolle terrassen zijn machinepistool leegschoot op een groepje mannen, zijn gisteravond in het centrum van Rotterdam twee gewonden gevallen. De schietpartij vond aan het begin van de avond plaats aan de Eendrachtsweg.

Daar stond een groepje mensen op straat wat te praten, toen er een man op hen af kwam die een automatisch pistool trok en daarmee om zich heen begon te maaien.

In eerste instantie raakte daarbij niemand gewond. Vele omstanders, onder wie tientallen terrasjesmensen, vluchtten de omliggende cafés in om daar een veilig heenkomen te zoeken.

Kort daarop, toen enkele mannen zich weer buiten durfden te begeven, dook de schutter opnieuw op om alsnog zijn gram te halen. Hij begon wederom wild om zich heen te schieten, daarbij zijn vizier richtend op de mannen op straat. Twee van hen raakten door de rondvliegende kogels gewond. Zij werden naar een ziekenhuis afgevoerd.

De schutter vluchtte na zijn daad te voet weg in de richting van de Witte de Withstraat. Daarbij liep hij onder meer midden over de terrassen, die in een mum van tijd door de van het aangename lenteweer genietende menigte waren verlaten.

Medewerkster Marjolein (21) van café Zatkini aan de Witte de Withstraat liep net met een bordje bittergarnituur het terras op, toen er plots werd geschoten. "We hadden vandaag voor het eerst ons terras buitengezet. Onze zaak zat bomvol met mensen. Het was gezellig, toen de chaos toesloeg", zegt ze.

"Het was net of er ineens een hele lading met flesjes en glazen omviel. Het zag buiten blauw van de rook. Mijn baas, die even buiten met wat klanten aan het praten was, begon te roepen dat iedereen naar binnen moest. Voordat ik wist wat er aan de hand was, zag ik een man met een tas en een groot pistool onder zijn arm over ons terras voorbij lopen."

Toen de lucht letterlijk weer wat was opgeklaard, vonden toegesnelde omstanders twee bloedende mannen op straat. Een van hen had volgens woordvoerder Hans Stoop van de Rotterdamse politie lichte verwondingen, de andere verkeerde gisteravond nog in levensgevaar.

Wat het motief van de schietpartij is geweest, wist de politie gisteren nog niet te zeggen. Rechercheurs zetten vlak na de schietpartij vanwege het sporenonderzoek het gebied rond de Eendrachtsweg, de Witte de Withstraat en de West-Blaak af. Auto's en trams werden om die reden enige tijd omgeleid.

Van de dader ontbrak gisteravond nog elk spoor. Wel nam de politie een aantal getuigen van de wilde schietpartij voor een verhoor mee naar het bureau.




 


di 3 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.