Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 2 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Drie jonge Limburgers dood ingejaagd

door Joan van den Dungen

   
 

VALKENBURG a/d GEUL - Drie jonge Limburgers die zaterdagavond in Valkenburg aan de Geul zijn verongelukt, zijn vermoedelijk de dood ingejaagd. De politie vermoedt dat de Honda Accord waarin zij zaten achterna werd gezeten door twee Maastrichtse woonwagenbewoners in een groene Opel Omega. Beide kampers, een man en een vrouw, zijn ter plaatse gearresteerd.

De bestuurder Michael Loo (19), zijn beste vriend Michel Smits (18), beiden uit Berg en Terblijt, en Loo's 18-jarige vriendin Dyana Klijnen uit Reijmerstok werden op slag gedood toen hun Honda in volle vaart tegen een boom vloog op de Rijksweg, ter hoogte van het Limburgse dorpje Vilt.

Anky Coninx (19) uit Berg en Terblijt, de vriendin van Michel Smits die achterin naast Dyana zat, is ernstig gewond naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht gebracht. Gisteravond was zij buiten levensgevaar.

Het viertal was zaterdagavond met Anky's ouders op stap in Valkenburg geweest en op de terugweg naar Berg en Terblijt om nog een videofilm te gaan bekijken, toen de Honda op amper twee kilometer van huis van de weg raakte en tegen een boom knalde. Het voertuig brak dwars doormidden terwijl de motor in brand vloog. Toen de brandweer na vier minuten arriveerde, bleken drie inzittenden al bezweken.

Kort voor het drama kwam er op het hoofdbureau een alarmerend telefoontje binnen van een ooggetuige, die meldde dat de Honda op de Rijksweg hinderlijk door een groene Opel Omega Station werd achtervolgd. Deze wagen is ter plekke met schade aan de voorzijde aangetroffen. Buurtbewoners die als eerste ter plaatse waren, vermoeden dat de Honda moet zijn geramd.

De twee verdachten, die de jongelui totaal niet kenden, hebben gisteren tegenstrijdige verklaringen afgelegd, zo bevestigt de Maastrichtse politie. "We hebben zo onze vermoedens", meldt politiewoordvoerder J. van Kleef. "Maar het gaat er nu om dat we moeten zien te bewijzen dat zij iets met dat ongeval te maken hebben. En of de sporen die we hebben gevonden, met hun beweringen kloppen."

"We wachten op wat het zwaargewonde meisje ons straks kan vertellen. Maar je zou met de eerste gegevens nu al voorzichtig kunnen concluderen dat de slachtoffers bang moeten zijn geweest. Dat zij op de vlucht zijn geslagen." De politie is dringend op zoek naar getuigen van het ongeval.

In het kerkdorpje Berg en Terblijt is de klap hard aangekomen. Zowel Michael Loo als Michel Smits speelden jarenlang bij voetbalclub VV Berg '28. "Dit is in één woord verschrikkelijk", aldus clubsecretaris M. Schols. "Michaels ouders zijn de beheerders van onze voetbalkantine en de vader van Michel is jeugdleider. Heel Berg en Terblijt ligt plat."

"Michael Loo stond zeker niet bekend als een wegpiraat", vervolgt de secretaris. "Een rustige jongen en een voorbeeldig chauffeur, die zelfs nooit te hard reed. Hij dronk ook nauwelijks alcohol, zeker niet als hij nog moest rijden."

• De klap waarmee de Honda tegen een boom terechtkwam was zo groot dat drie van de vier inzittenden op slag dood moeten zijn geweest. FOTO: WFA

• Aangeslagen bewoners van Berg en Terblijt rouwen op de plaats van het ongeluk, waar zij bloemen hebben gelegd.




 


ma 2 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.