[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Portugal viert gelijkspel
als triomf

LISSABON - Portugal heeft het gelijkspel tegen Nederland als een overwinning gevierd. Premier Antonio Guterres vond de 2-2 'heerlijk'. Door de onverwacht late Portugese doelpunten smaakte voor hem het resultaat even zoet als een overwinning.

De populaire sportkrant Bola was nog dankbaarder. ,,God bestaat'', kopte het blad boven een foto van Luis Figo. De aanvaller van Real Madrid maakte seconden voor tijd gelijk uit een strafschop.

Guterres, een fan van Benfica, was getuige in het Das Antas-stadion. ,,Het was negentig minuten afzien maar uiteindelijk zijn we geslaagd, een verbluffend herstel'', aldus de premier. De Portugese bondscoach Antonio Oliveira was de eerste om tegen de pers toe te geven dat zijn team geluk had gehad omdat het bijna de gehele wedstrijd niets had te vertellen. ,,We kregen absoluut geen kans te spelen zoals we wilden. Gedurende tachtig minuten was er maar een ploeg die verdiende te winnen: Nederland. Geen twijfel over mogelijk. Individueel en collectief waren zij beter. Maar uiteindelijk was het resultaat goed voor ons.''