Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 30 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Recordaanval
bij FBG-Games

   
 

HENGELO - Hoogtepunt van de Fanny Blankers-Koen Games, die op 4 juni in Hengelo worden gehouden, zal de aanval zijn op het wereldrecord 5000 meter voor vrouwen.

Voor een nieuw wereldrecord is 100.000 gulden beschikbaar. Drie Afrikaanse atletes zullen een poging doen het record, dat sinds 23 oktober 1997 met 14.28,09 op naam staat van Chinese Jiang Bo, scherper te stellen. Dat zijn de Ethiopische Gete Wami en de Keniaanse loopsters Lydia Cheromei en Rose Cheruiyot.

Het atletiekgala in Hengelo kon vorig jaar geen doorgang vinden. Toen moesten de wedstrijden, nog aangeduid als Adriaan Paulen Memorial, wegens een hevige storm worden afgelast. Het is de twintigste maal dat het internationale atletiekgala, een Grand Prix II-meeting, plaatsheeft. Bij een aantal onderdelen moet de organisatie bij deze grandprixwedstrijd experimenteren met nieuwe regels van de internationale atletiekfederatie IAAF om de wedstrijden vlotter te laten verlopen. Gete Wami heeft de grootste kans het record op de vijf kilometer van de Chinese Jiang Bo. De Ethiopische atlete kwam vorig jaar in het Belgische Heusden al tot 14.30,88. Afgelopen weekend won ze de korte cross bij de WK veldlopen in Oostende en eindigde ze als tweede op de langere afstand. Ze krijgt in Hengelo steun van twee Keniaanse atletes: Lydia Cheromei en Rose Cheruiyot.




 


vr 30 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.