Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 30 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Einde Sprookje Astronauts

Van onze basketbalmedewerker

   
 

MALAGA - Lang heeft Ricoh Astronauts in een sprookjeswereld geleefd. De basketbalkampioen van Nederland was een onvoorziene gast op het gala van Europese topclubs die de om de Korac Cup strijden. Door herhaaldelijk boven zichzelf uit te stijgen, slopen de Amsterdammers sensationeel de halve finales binnen. Woensdagavond kwam er een eind aan het sprookje. Astronauts, toen het koninklijke Unicaja Malaga uit Spanje veel te sterk bleek.

"We hebben in de Europa Cup niets te zoeken", mopperde coach Ton Boot een jaar geleden. Nu, na een succesvolle Europese campagne waarin de laatste vier van het basketbalequivalent van de UEFA Cup werd gehaald, luidt het: "Doordat de ULEB een met de FIBA concurrerende wilde bond die zijn eigen Champions League organiseerde zestien van de beste Europese clubs had weggelokt, is de top behoorlijk uitgedund. Daar hebben wij van kunnen profiteren." Deels is dat waar. Maar het laat niet onverlet dat de mannen van Boot op weg naar de halve finale veel rijkere en daardoor ook veel meer getalenteerde clubs hebben uitgeschakeld.

En dat vergoedt de pijn van de afgang tegen Malaga. Het houdt een keer op. Met name de tweede helft ontaardde woensdag in een nachtmerrie voor Astronauts door het grote klassenverschil. Dat is bepaald geen schande, het budget van Malaga is het tienvoudige van dat van Astronauts. Desalniettemin hebben de Amsterdamse Astronauten onder leiding van roerganger Boot de Nederlandse basketbalfans getrakteerd op een onvergetelijk seizoen.




 


vr 30 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.