Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 30 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nasdaq weer op verlies
   
 

AMSTERDAM - Op Wall Street regende het gisteren voor de verandering eens niet winstwaarschuwingen. De koersbewegingen waren derhalve minder heftig dan op woensdag. Toch gleed de schermenbeurs Nasdaq in de loop van de dag naar een voorlopig verlies van 2,41% op 1809,37 punten. Oorzaak: een gebrek aan richtinggevend nieuws, zo oordeelden de behandelend beursartsen.

De Dow Jones-index wist zich lange tijd nog wel in de plus te handhaven, maar verloor ook de moed met een valletje van 0,5% op 9735,89 punten, een uur voor sluiting.

Bij technologie lijkt intussen geen enkele belegger nog raad te weten welke kant het opgaat. "De meeste tech-aandelen zijn zeer gevaarlijk om nu in te beleggen", merkte een handelaar op. "Bedrijven moeten vechten om hun winstvoorspellingen te halen." Vandaag is het de laatste werkdag van het eerste kwartaal, waarna de eerste cijferregen van het nieuwe boekjaar kan losbarsten.

Grote vraag is dus of er een nieuwe onweersbui over Wall Street zal trekken of dat veel ondernemingen toch aan de winstverwachtingen zullen voldoen. Maar echt verontrustend vinden analisten dat veel bedrijven geen idee hebben wat hen de komende maanden te wachten staat. "Dat laat weinig ruimte aan techaandelen voor enige substantiële rally", merkte een beursman op.

Overigens was er gisteren weinig schokkend nieuws te melden dat de indices van slag kon brengen, na de onheilstijdingen van Palm en Nortel de dag ervoor. Gisteren moest wel International Paper met de billen bloot met een winstwaarschuwing. Dat kostte de papierfabrikant op de beurs 3,6% op $34,90.

Positief nieuws was er van farmacieconcern Pfizer (+0,5% op $40,12). Dat gaat samen met computerconcern IBM (+1,9%) en softwarefabrikant Microsoft (+0,9%) een onderneming opzetten voor de verkoop van software en diensten aan artsen.

Dow Chemical, het op een na grootste chemieconcern in de VS, was in het nieuws met de overname van het Britse Ascot voor 305 miljoen pond. Uit vrees voor een mogelijke emissie zakte de koers toch met 1,4% op $31,79.




 


vr 30 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.