Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 30 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Veronica gaat Yorin heten

door Marcel Frost

   
 

HILVERSUM - Na het debacle met ME verandert Veronica haar naam met ingang van maandag 2 april in Yorin, uit te spreken als het Engelse You're in. Als Yorin The Movement wil de zender zich profileren als een multimediaplatform dat actief is op gebied van televisie, radio, internet en evenementen.

Aanvankelijk wilde Veronica door het leven gaan als ME: het nieuwe merk werd in februari met veel bombarie gepresenteerd aan pers en adverteerders. Maar de rechter verbood die naam vorige week vrijdag, omdat deze teveel zou lijken op de merken van de modeketen WE. Die misstap kostte het station enkele tonnen. "Gelukkig konden we ons concept handhaven", zegt Dick van der Graaf, algemeen directeur Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Yorin).

De HMG-topman onderstreept nog eens dat het multimediaplatform geen omroep wil zijn. "Omroepen is éénrichtingsverkeer. Wij willen ook bewogen worden door ons publiek." De doorsnee tv-kijker zal voorlopig weinig merken van de nieuwe opzet, afgezien van een ander logo en enkele nieuwe programma's, gepresenteerd door bekende Veronica-gezichten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Barend en van Dorp, werkzaam bij de Holland Media Groep (HMG), drinken donderdag in Hilversum een borrel op de nieuwe naam van het huidige Veronica: Yorin - the movement. (Foto: ANP)
Yorin FM wordt de opvolger van Veronica FM. Dat de luisteraar meer inspraak krijgt blijkt onder meer ook uit de woordspeling Yorin Control. Hoewel HMG de naam ME niet meer mag gebruiken, wil de mediagroep wel vasthouden aan de slogan 'Move Me'. Modehuis WE overweegt ook daartegen juridische stappen te ondernemen, maar volgens de uitspraak van de rechtbank mag het woord ME wel worden gebruikt in combinatie met andere woorden.

Veronica moest haar naam veranderen, omdat de vereniging Veronica, die de rechten heeft op de naam, vorig jaar uit onvrede uit HMG stapte. De vereniging is inmiddels druk in onderhandeling met SBS over de invulling van het door SBS aangekochte FOX 8, dat per 1 mei onder de naam V8 verder gaat. Mochten SBS en Veronica het eens worden, verandert V8 mogelijk later dit jaar in Veronica.




 


vr 30 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.