Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 26 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kwakzalver: Rotten
beter dan boren

Van onze correspondent

   
 

LEIDERDORP - "Tandarts Verlinden vond altijd dat het maar een melkgebit was. Wegrotten was beter dan boren, zei hij." Vader Klaas Reinders van de 5-jarige Jantje uit Leiderdorp heeft nu het gebit van zijn zoontje bijna helemaal is weggerot, spijt als haren op zijn hoofd dat hij zijn familie ooit heeft onderbracht bij tandarts Ben Verlinden uit Leiderdorp.

Het gezin was jarenlang patiënt van de tandarts aan de Jaap ter Haarsingel. Verlinden wees, na ernstige onenigheid met Verzekeraar Zorg en Zekerheid, in november al zijn 2500 patiënten de deur. Zorg en Zekerheid wilde geen contract meer met de man omdat hij slecht werk leverde, sjoemelde met declaraties en vijf keer door het medisch tuchtcollege was veroordeeld.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Tandarts Verlinden.
Klaas (42) omschrijft het gebit van zijn zoontje, die altijd netjes zijn tanden poetst met een elektrische borstel, als 'een grafbekkie'. "Nadat Verlinden in België was ondergedoken, meldden wij ons vorige week bij een tandarts in Leiden. Die kreeg de schrik van zijn leven toen wij onze monden openden. Bij Jantje moeten waarschijnlijk tien tanden worden weggehaald."

Bij broer Carlo (17) zijn al wat verrotte kiezen verwijderd, de 19-jarige Niels heeft vier verstandskiezen dwars in zijn kaak liggen en vader Klaas bereidt zich voor op een wortelkanaalbehandeling. Moeder Marion (43) heeft een kunstgebit, maar zelfs daar moet wat aan gebeuren.




 


ma 26 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.