Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 22 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  PSV komt goed weg

Van onze Telesportredactie

   
 

NYON - De Europese voetbalbond heeft PSV relatief licht gestraft naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen FC Kaiserslautern. Volgend seizoen zal de regerend landskampioen één wedstrijd op minimaal 100 kilometer buiten Eindhoven dienen af te werken. PSV kreeg verrassenderwijs geen geldboete.

Vorige week donderdag brak een horde woedende supporters door een hek in de hoek van het stadion. Door adequaat ingrijpen van met name trainer Erik Gerets en enkele PSV-spelers, werd de opstand echter snel in de kiem gesmoord. De Spaanse scheidsrechter Lopez Nieto kon het duel na onderbreking van een kwartier weer hervatten. Dat is de redding geweest voor PSV, besefte gisteren ook voorzitter Harry van Raaij.

"Het is absoluut niet goed te praten, maar in alle objectiviteit moet ik zeggen dat er na dat incident niet zo gek veel is gebeurd. De schade viel mee, omdat de boosdoeners niet verder kwamen op het veld en de wedstrijd vervolgens ook kon worden uitgespeeld. Deze straf past in het beeld van de avond. Hoewel ik wel stilletjes had gehoopt er met alleen een geldboete af te komen, mogen we dus niet ontevreden zijn", aldus de preses.

Van Raaij heeft nog geen idee of PSV de wedstrijd in eigen land of ergens net over de grens zal spelen. "Gezien de voorgeschiedenis is het van groot belang dat er eerst zorgvuldig overleg wordt gevoerd met de politie, de supportersvereniging en sponsors. Pas dan zal er een plaats worden gekozen."

Paris St. Germain kwam er bij de tuchtcommissie aanzienlijk slechter af. De Franse club moet voor de eerstvolgende drie duels op zoek naar een ander stadion. De straf is het gevolg van zware rellen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. De UEFA legde PSG bovendien een flinke geldboete op: 1,4 miljoen gulden.




 


do 22 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.