Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 22 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Robeco Groep verstevigt met overname basis in VS

Van een onzer verslaggevers

   
 

ROTTERDAM - Vermogensbeheerder Robeco Groep heeft een belangrijke slag geslagen in de Verenigde Staten. De Rabobank-dochter koopt voor $490 miljoen (ƒ1,2 miljard) de Amerikaanse vermogensbeheerder Harbor Capital Advisors. Bestuursvoorzitter Piet Korteweg sluit verdere overnames in de VS niet uit.

Harbor Capital Advisors beheert een vermogen van $17 miljard (ƒ42 miljard). Dit is een welkome aanvulling voor de Rotterdamse vermogensbeheerder die in vijf jaar tijd in omvang wil verviervoudigen. Robeco betaalt de overnameprijs geheel in contanten aan de huidige eigenaar, het industrieel verpakkingsconcern Owens-Illinois. De feitelijke overname vindt plaats als toezichthouders en beleggers hun fiat geven.

Bestuursvoorzitter Korteweg: "Harbor Capital Advisors is een uiterst winstgevende vermogensbeheerder, die een prachtige groei heeft laten zien sinds de introductie van het eerste fonds in 1987". Het Amerikaanse bedrijf biedt institutionele en particuliere beleggers de keus uit 12 beleggingsfondsen. Een belangrijk deel van het beheerde vermogen bestaat uit pensioengelden, een markt die Robeco in de Verenigde Staten graag op wil.

De Rotterdammers timmeren al enige tijd aan de weg in de VS. Zo kocht Robeco in 1998 vermogensbeheerder Weiss, Peck & Greer (WPG). Met meer dan 300 medewerkers en kantoren in New York, Chicago en San Francisco heeft de onderneming circa $20 miljard onder beheer. WPG richt zich op grote institutionele beleggers en zeer vermogende particulieren. In de jaren zeventig begon WPG als vermogensbeheerder en investeringmaatschappij. Sinds 1981 houdt het bedrijf zich ook met private equity bezig. Op dit vlak wil Robeco ook in Nederland beleggingsfondsen gaan aanbieden. Momenteel werkt het bedrijf onder andere aan een private equity fonds dat open zal staan voor particuliere beleggers.




 


do 22 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.