Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 22 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Sjaron laakt militaire hulp VS aan Egypte
   
 

JERUZALEM - De Israëlische premier Ariel Sjaron heeft tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten Washington geadviseerd de militaire hulp aan Egypte te staken. Dit meldde de Israëlische militaire radio. Volgens Sjaron oefent Cairo "negatieve invloed" uit op het vredesproces in het Midden-Oosten.

De politie van Jeruzalem maakten gisteren in de orthodoxe wijk Mea Shearim een autobom onschadelijk. Voorbijgangers ontdekten de auto en zagen daarin een verdacht pakket verbonden met een mobiele telefoon. Recent hebben Palestijnse terroristen in Israël bommen laten afgaan door middel van mobiele telefoons.

Een Palestijns kind met hartproblemen is dinsdag in de Gazastrook overleden nadat Israëlische soldaten de vierjarige jongen en zijn familie geen toestemming hadden gegeven naar een Israëlisch ziekenhuis te gaan. Volgens bronnen in de Gazastrook heeft de familie vijfmaal vergeefs gepoogd de grens over te steken.

Een militaire zegsman verklaarde niets van de zaak te weten. Hij kon het zich niet voorstellen dat een ziek kind de doorgang geweigerd zou zijn.

Een speciale onderzoekscommissie van de Verenigde Naties heeft gezegd dat de Israëlische politie- en legereenheden met excessief geweld en een overdreven inzet van eenheden hebben gereageerd op de Palestijnse opstand. (AFP/ANP)




 


do 22 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.