Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 22 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Computerstoring legt Schiphol lam

door Arnold Burlage

   
 

SCHIPHOL - Een computerstoring in een vluchtleidingscentrum bij Brussel heeft ervoor gezorgd dat gisteren op Schiphol passagiers urenlang in vliegtuigen moesten wachten. De storing brak rond het middaguur uit. Het merendeel van de vluchten vertrok pas uren later, veel zelfs pas tegen de avond.

Een van de passagiers via zijn gsm-telefoon vanuit een KLM-toestel naar Milaan: "De mensen zijn woedend en willen het toestel uit. Dat mag niet, terwijl we nota bene voor de pier staan. Het lijkt wel een gijzeling. We mogen het vliegtuig alleen verlaten als we afzien van de reis naar Milaan."

KLM-woordvoerder Hugo Baas sprak van een kleine ramp voor de passagiers van de vele vluchten. "Het is gemakkelijker op te sommen welke vluchten niet getroffen zijn dan welke nog aan de grond staan. De op hol geslagen computer begint af en toe vertrektijden te spugen die dan later weer onjuist zijn", zei hij.

Een extra probleem vormde gistermiddag de hevige sneeuwval. De vliegtuigen moesten daardoor zogenaamd voor de start ge-de-iced worden, het bespuiten van de vleugels met een chemische stof tegen ijsvorming. "Vertrektijden die plotseling veranderden, zorgden dat het spul voor vertrek was uitgewerkt. Vandaar dat moest worden besloten niet in een lange rij alvast door de anti-ijsmolen te gaan", aldus de KLM.




 


do 22 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.