Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 22 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Doodrijder Zaandam net uit gevangenis

door Eric van Staten

   
 

ZAANDAM - De 19-jarige automobilist die zondagochtend aan de Westzijde in Zaandam in een geleende sportwagen een 23-jarige man uit Koog aan de Zaan doodreed, bleek op het moment van het ongeval nog maar net een week op vrij voeten te zijn. O.D. zat ruim veertien dagen in de gevangenis, omdat hij een vervangende hechtenis moest uitzitten wegens het niet betalen van boetes die hem door justitie waren opgelegd.

De doodrijder is gistermorgen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Haarlem die hem dood door schuld ten laste heeft gelegd. Hiervoor staat een maximale gevangenisstraf van negen jaar.

Volgens de advocaat van de verdachte, mr. P.H. Visser is zijn cliënt erg aangedaan door wat er is gebeurd. O.D. sloeg zondagmorgen op de vlucht toen de politie hem met gedoofde lichten zag rijden. Pogingen van de politie om de wagen tot stilstand te dwingen door middel van het geven van een stopteken werden door de bestuurder, die onder invloed van alcohol was, genegeerd. In plaats daarvan ging hij er samen met zijn 14-jarige vriendin met hoge snelheid vandoor.

Volgens zijn advocaat handelde O.D. in paniek omdat hij geen rijbewijs had en stiekem in de auto van een vriend was gaan rijden.

Mr. Visser betwist de verklaring van de politie dat men de achtervolging op zijn cliënt uit veiligheidsoverweging heeft gestaakt. Volgens de raadsman zijn er getuigen die hebben gezien dat de politie tot vlak bij de plaats waar het ongeval plaatsvond O.D. op de hielen heeft gezeten, waardoor hij tegen de gevel is gereden.




 


do 22 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.