Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 22 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Indoor Brabant afgelast

Van een onzer verslaggevers

   
 

DEN BOSCH - De 35e editie van het internationale concours hippique Indoor Brabant is evenals de paardenkoersen op Wolvega (zaterdag), Duindigt (zondag) en Alkmaar (maandag) gisteren vanwege de uitbraak van het mond- en klauwzeervirus in Nederland afgelast.

De organisatie van het vierdaagse evenement, dat vandaag in de Brabanthallen in Den Bosch zou beginnen, zit nu opgescheept met een financiële strop van zo'n 3 miljoen gulden. De organisatie was niet voor dergelijke calamiteiten verzekerd. "We gaan binnenkort met alle partijen rond de tafel zitten om te kijken hoe we dit op kunnen lossen," aldus Gerrit-Jan Swinkels namens de organisatie.

Ondanks de strop van de afgelasting toonde Swinkels begrip voor de beslissing van het ministerie van Landbouw en Visserij om per direct een verbod op het vervoer van alle vee, pluimvee en mest af te kondigen.

"Op het moment dat mkz uitbreekt, is Indoor Brabant niet meer belangrijk. De ruimingen die nu plaatsvinden zijn vele malen afschuwelijker dan het niet doorgaan van ons evenement. Dit kan het begin van een ramp voor de Nederlandse veehouders betekenen," aldus Swinkels.

De wielrenunie heeft inmiddels ook een aantal wedstrijden voor komend weekeinde afgelast. Het betreft de Börkeromloop met start en finish in Westerbork, de dr. Foots Race in Lierop en de Ronde van Midden-Brabant rond Dongen.




 


do 22 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.